Napravite prirodni LEK ZA JAČANJE PLUĆA i bolji imunitet: recept za eliskir od origana i meda

Prirodni lek sa origanom i medom možete lako sami napraviti,a uzimajte svakog jutra po kašiku!

Origano je začin koji daje hrani specifičan ukus, naročito ako uživate u italijnaskoj kuhinji. Pored jedinstvene arome origano odlikuju i brojna lekovita dejstva, a poznato je da ima blagotvoran uticaj na zdravlje respiratornog sistema.

Sam Hipkorat je origano koristio kao antiseptik, a prisustvo rozmarinske kiseline i timola u origanu, čini da ovaj začin bude sjajan pokretač imuniteta. Ima antibakterijsko dejstvo, prirodni je diuretik, poboljšava zdravlje srca i detoksikuje organizam.

4 joga vežbe za zdravlje i bolji rad PLUĆA: radite ih svakog dana, vrlo su jednostavne (VIDEO)4 joga vežbe za zdravlje i bolji rad PLUĆA: radite ih svakog dana, vrlo su jednostavne (VIDEO)Joga za zdravlje pluća i bolji rad disajnih puteva - 4 jednostavne vežbe koje možete raditi sami kod kuće!

Origano se često koristi za ublažavanje kašlja i respiratornih tegoba kod astme i bronhitisa, ali je sjajan i za prevenciju i očuvaje zdravlja pluća i respiratornog sistema.

Prirodni lek sa origanom i medom možete lako sami napraviti,a uzimajte svakog jutra po kašiku.

Recept za prirodni lek od origana i meda

Teglu od litar napunite do pola svežim listovima origana ( napunite 1/4 tegle ako koristite sušeni origano), a drugu polovinu ispunite livadskim medom. Dobro promešajte da se sjedini, tako da nestanu svi mehurići.

Dobro zatvorite teglu i stavite je da stoji 30 dana kod prozora, odnosno na svetlom mestu sa puno sunčevih zraka. Nakon 15 dana okrenite teglu naopako kako bi se ponovo sve sjedinilo.

Napravite najbolji prirodni lek za PLUĆA i disajne puteve od samo 2 sastojka: koren ove lako dostupne biljke koristi se vekovimaNapravite najbolji prirodni lek za PLUĆA i disajne puteve od samo 2 sastojka: koren ove lako dostupne biljke koristi se vekovimaKoren ove biljke je čudesan u lečenju pluća - kombinacija sa još jednom namirnicom čini najbolji prirodni lek za disajne puteve!

Kada istekne 30 dana, možete izvaditi listove origana iz tegle, po želji. Držite lek zatvorenim i uzimajte svakog jutra po kašiku.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.