Napitak koji je pun CINKA i VITAMINA C: sprema se za 5 minuta i brzo jača imunitet (RECEPT)

Napitak koji treba napraviti tokom pandemije virusa - lako se sprema, a pun je cinka i vitamina C!

Naučno je dokazano da cink sprečava prehlade i smanjuje rizik od virusa, kao i da podstiče brzo izlečenje, piše Lovesensa.

Cink je presudan za funkcionisanje većine ćelija u našem organizmu, a poznato da je pogodan za dobrobit celokupnog zdravlja uopšte.

Ovaj mineral je najpotrebniji osobama starijim osobama sa oslabljenim imunitetom i onima koji su često podložni prehladama.

Ovo je najbolje VOĆE za sprečavanje KORONA virusa: ima antivirusno dejstvo i sprečava infekcijeOvo je najbolje VOĆE za sprečavanje KORONA virusa: ima antivirusno dejstvo i sprečava infekcijeJedna voćka ima lekovito dejstvo u pandemiji korona virusa - pojačava imunitet i štiti od infekcije!

Simptomi koji ukazuju na nedostatak cinka u telu su: umor, opadanje kose, slabljenje čula mirisa i ukusa, oslabljen vid, česte prehlade...

U kombinaciji sa drugim mineralima i vitaminima, cink deluje i kao moćan antioksidant koji pomaže u sprečavanju oksidativnog stresa i tako podstiče prevenciju mnogih oboljenja.

Važno je da u ishrani imamo namirnice koje sadrže cink, a dobri biljni izvori ovog minerala su: spanać, šitake pečurke, semenke repe, bundeva, grašak, blitva, alge, paradajz i brokoli.

Takođe, postoji veliki broj orašastih plodova, biljaka i semenki koje su odlične za snadbevanje tela cinkom, kao što su susamove semenke, semenke bundeve, peršun, kao i tofu i jogurt.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.