Mnogi su zaboravili na ovo lekovito voće: čisti creva i bubrege, sprečava upale i osteoporozu

Zašto treba da jedete mušmule - neverovatno lekovito voće kao vid prevencije od mnogih oboljenja!

Plod mušmule smatra se prirodnim lekom protiv prehlade, upale krajnika i disajnih tegoba. Priroda je udesila da ova slatka voćka sazreva upravo u vreme kada se povećava broj respiratornijh infekcija.

Mušmula ima snažna protivupalna dejstva, a osim za zdravlje disajnih puteva, koristi se i za bolji rad creva i uspešno eliminiše nadutost. Pektin, odnosno dijetalna vlakna iz mušmule mogu da snize nivo masnoća u krvi, kao i da zaustave dijareju.

Koje voće ima najmanje, a koje najviše šećeraKoje voće ima najmanje, a koje najviše šećeraPročitajte koje voće je zapravo prikrivena šećerna bomba, a koje možete obilno koristiti u najrazličitijim kombinacijama...

Studije su dokazale efikasnost mušmule u ublažavanju progresije osteoporoze, kao i za očuvanje vida. Naime, mušmule smanjuju rizik od katarakte i degeneracije žute mrlje.

Mušmula ima diuretičko svojstvo i pomaže izlučivanje soli mokraćne kiseline, što smanjuje rizik od gihta i kamena u bubregu.

Dok ne sazri, od zelenih mušmula, priprema se čaj kojim se ispiraju usta u slučaju pojave otvorenih ranica (afti).

Ovo voće smanjuje stres i umiruje nervni sistem: saznajte koja voćka aktivira hormon zadovoljstvaOvo voće smanjuje stres i umiruje nervni sistem: saznajte koja voćka aktivira hormon zadovoljstvaSavršena je za užinu, slatkiše i voćne salate, a evo koje voće pomaže da se umiri nervni sistem i spreči stres!

Semenke mušmule, takođe, su delotvorne. Sluz koja se oslobađa iz njih kada su natopljene vodom koristi se za pripremu obloga, koje su vrlo delotvorne u saniranju manjih povreda na koži.

Kako sprečava impotenciju: Nekoliko sitno iseckanih svežih mušmula prelijte sa 2 dl vrele vode. Mešavinu poklopite i ostavite da stoji najmanje sat vremena. Procedite i pijte dva do tri puta dnevno, a ako želite možete da dodate limun i med.

Izvor: Novosti

I. K.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.