Mindfulness u praksi: vežba sa suvim grožđem za vitko telo i uživanje u hrani

Koncept mindfilness vodi ka zdravom životu u kojem se ne odričete uživanja u omiljenoj hrani, a ne rizikujete zdravlje! Probajte vežbu sa suvim grožđem i osigurajte fizičko i duhovno zdravlje uz pomoć pune svesti...

Želite da uživate u omiljenoj hrani, ali nikako ne želite da ugrozite svoje zdravlje i vitko telo? Koncept mindfulness i vežba sa suvim grožđem učiniće da postignete savršenu ravnotežu između želje za hranom i zdravog organizma , piše Lepa & Srećna.

7 saveta iz tehnike za kojom je poludeo svet: Mindfulness...

Reč je o triku sa zrnom suvog grožđa koji ćete lako naučiti i koji se primenjuje samo po 5 minuta dnevno, a omogućava da uživate u lepom zalogaju više nego ikada do sad. Kako se on izvodi?

Autor ove vežbe je Šarlota Tarum, klinički konsultant za  koncept pune svesnosti, koja polako gradi reputaciju najkorisnijeg pristupa jačanju duhovnog i fizičkog zdravlja.

Kako se izvodi vežba sa suvim grožđem?

1. Uzmite zrno suvog grožđa i posvetite mu svu svoju pažnju punih pet minuta  "koristeći svih 5 čula", kako kaže Šarlota.

2. Posmatrajte ga, obratite pažnju na boju i teksturu zrna.

3. Dotaknite ga prstom, stavite ga na dlan.

4. Pomirišite ga.

5. Stavite ga u usta, kotrljajte ga po ustima jezikom, blago ga zagrizite i obratite pažnju na osećaj među zubima.

Ova vežba namenjena je mnogima koji žele da ponovo uspostave zdrav odnos prema hrani, smanje stres i biraju zdravije namirnice. Potrebno je da se obrati puna pažnja prema procesu konzumiranja hrane.

Detoks sa laganom mediteranskom ishranom: najbolja jela za vitku liniju i bolji seks...

Šta još može itekako da pomogne:

1. Lepo postavljanje stola za svaki obrok.

2. Sporo žvakanje hrane.

3. Spuštanje pribora na sto posle svakog zalogaja.

4. Izbacivanje televizora iz trpezarije.

5. Vođenje dnevnika ishrane.

Za mnoge će biti poseban izazov da sprovode koncept mindfulness kad ručaju u društvu - nije lako obraćati pažnju na razgovor i istovremeno misliti o onome što žvaćeš. Ipak, vežba itekako vredi truda, kažu istraživači. Jedna studija pokazala je da oni koji su uživali u čokoladi s punom svešću - primenom koncepta mindfulness - dožive daleko veće zadovoljstvo nego oni koji je pojedu i ne razmišljajući o njoj.

Izvor: Lepa & srećna

K. I.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.