Mediteranski zdravi recepti: fitoestrogenski hleb od sočiva

Ukusni hleb od sočiva i mlevenih oraha... zdrav i ukusan doručak ili užina! Uz neki namaz i salatu, dobićete kompletan ručak.

Velika pobornica mediteranske ishrane dr Lejla Kažinić Kreho uvek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u "trendi" ishrani koja stiže sa svih strana sveta kad je poznata, stara, mediteranska ishrana najzdravije rešenje.

Isprobajte njen recept za hleb od sočiva koji je uvrstila u svoj kuvar "Moja mediteranska dijeta"!

Sastojci:

  • 220 g zelenog sočiva, kuvanog i isceđenog
  • 550 ml vode
  • 6 kriški integralnog hleba, grublje usitnjenih u mikseru (ne tako sitno kao prezle)
  • 2 jajeta
  • 220 ml bujona od povrća
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 1 i po kašika zobenih pahuljica
  • 30 g sosa od paradajza
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika origana
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • crni biber
  • so
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike prezli

Hleb s ruzmarinom i maslinama u glinenoj saksiji za cveće...

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. U velikoj posudi pomešajte sve sastojke osim prezli. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup i pecite 40 minuta. Zatim je pospite prezlama pa pecite još 10 minuta. Neka hleb pre sečenja odstoji 10 do 15 minuta.

Lejla Kažinić Kreho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.