Letnji DETOKS od 3 dana za ravan stomak: smanjite nadutost i očistite telo od toksina (RECEPTI)

Letnji detoks koji traje samo 3 dana - očistite organizam, izbacite toksine, skinite masne naslage!

Letnji dani su idealna motivacija za usvajanje zdravih navika, naročito za detoksikaciju, piše Lovesensa.

Tokom leta imamo veliki izbor svežih namirnica koji su sjajni detoksikatori, ali i dobra hrana za regulisanje nadutosti stomaka.

Na portalu Goop, koji pripada glumici Gvinet Paltrou, pronašli smo detoks plan koji traje samo 3 dana. ovaj detoks režim s ezasniva na izbacivanju namirnica koje uzrokuju nadimanje i taloženje toksina u telu, kao što su: mahunarke, mlečni proizvodi, šećer, prerađeno meso, gluten, kupusasto povrće i alkohol.

Lista od 30 najzdravijih alkalnih namirnica: sprečavaju bolesti i uništavaju toksičnu kiselost u organizmuLista od 30 najzdravijih alkalnih namirnica: sprečavaju bolesti i uništavaju toksičnu kiselost u organizmu30 alkalnih namirnica za dobro zdravlje - čiste telo od toksina, opasnih kiselina i štetnih materija!

U ovom letnjem detoks jelovniku dominira hrana koja je bogata hranljivim i vrednim nutrijentima i koja reguliše nivo natrijuma u organizmu (biber, đumbir, komorač, banana, limun, lubenica i matcha), kao i mnoge druge namirnica koje pročišćavaju organizam i čine da se osećate bolje i energičnije.

Plan letnjeg detoksa od 3 dana

1. DAN

Prvo: Svakog jutra u čašu vode iscedite polovinu limuna i popijte na prazan stomak.

Doručak: Jutarnji matcha smuti

U blender sipajte 2 šolje baby spanaća, 2 kašičice matcha praha, 4 kašičice izrendanog đumbira, 2 zamrznute banane, 4 kašičice limunovog soka, 1 1/2 kašičice koskove vode i nekoliko kapi propolisa (po želji). Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Ručak

Nemasna riba (najbolje losos) začinjena sokom od limuna, sokom od grjpfruta, đumbirom, biberom i maslinovim uljem.

Kao prilog koristite avokado.

Užina

Kokice. Možete ih posuti crnim i belim lukom u prahu ili kašičicom spiruline.

Večera

Piletina sa šumbirom i kurkumom

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. U vatrostalnu posudu sipajte iseckan epileće grudi, 2 kašike izrendanog đumbira, 1/2 kašičice kurkume i kašičicu soli. Sve promešajte i pecite oko 20 minuta.

Na malo butera dinstajte spanać (dve šake) i dodajte dve kašike maslinovpog ulja.

Skuvajte 1 šolju smeđeg pirinča.

Sve poslužite na tanjiru zajedno.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.