Lekoviti začin koji mnogi koriste u decembru: čisti krv i sprečava upalne procese u telu

Karanfilić nije bez razloga među najzdravijim začinima sveta zbog svojih antioksidativnih svojstava, a postoje i dokazi da određena jedinjenja u karanfiliću deluju kao antihistaminici.

Decembar je mesec kada će mnogi češće koristiti karanfilić u pripremi jela i napitaka nego u ostalom delu godine.

Karanfilići su dužine između 12 i 16 mm i cvetni su pupoljak stabla karanfilovca, imaju aromatičan miris i slatkasto-gorak jak ukus.

Ipak, nije karanfilić samo začin, reč je o vrlo lekovitoj biljci i leku za mnoge bolesti. Poznato je da ima jako protivupalno delovanje i da je odličan izbor za ublažavanje zubobolje i uklanjanje lošeg daha.

Nastavaka teksta pročitajte OVDE!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.