Kremasti kolač sa voćnim filom: recept za poslasticu koja se ne peče

Superhrana - borovnica, može da se iskoristi za sirovi kolač koji će vam dugo trajati.

Jedan od načina da se hranite zdravo je i sirovi kolač od borovnica, koji će goditi vašem zdravlju i podstaći mentalnu vitalnost.

Napravite ukusan smuti od šumskog voća: eliksir za zdravlje i lepotuNapravite ukusan smuti od šumskog voća: eliksir za zdravlje i lepotuBobičasto voće ima brojne koristi za organizam, a ukus će dodatno doći do izražaja u smutiju, uz dodatak banane.

Sastojci:

  • 250 g sirovih oraha
  • 130 g bademovog brašna
  • 4 urme
  • 3 kašike kokosovog ulja, istopljenog
  • 1 kašika cimeta
  • 2 šolje borovnica
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 urme
  • 200 g indijskog oraha, potopljenog minimalno 2h
  • ½ šolje kokosovog krema
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • ¼ čaše javorovog ili agave sirupa
Poslastica od 6 sastojaka za samo 10 minuta: recept za čokoladni lava kolačPoslastica od 6 sastojaka za samo 10 minuta: recept za čokoladni lava kolačLava kolač je postao vrlo popularan, a osim što se brzo i lako sprema, njegov bogati čokoladni ukus nikoga ne ostavlja…

Priprema:

Da biste napravili koru za kolač, pleh sa ivicama veličine za oko 8 kolača obložite papirom za pečenje. Stavite orahe, bademovo brašno, 4 urme, cimet i kokosovo ulje u blender. Masa treba da je teksture slične mekanom izdrobljenom keksu, ukoliko je masa isuviše suva, dodajte malo vode, dok ne postane lepljiva. Masu premestite u sredinu kalupa za kolač i rukom pritisnite do ivica kako biste oblikovali koru kolača. Ostavite u frižideru 15-ak minuta da se masa ohladi u potpunosti.

Za punjenje kolača filom od borovnica, stavite šolju svežih borovnica, limunov sok i 2 urme u blender. Izblendirajte masu dok se urme potpuno ne razgrade i rasporedite podjednako po kori kolača. Kolač stavite u zamrzivač na 2 sata.

Poslednji sloj od kokosovog krema pripremićete tako što ćete indijski orah, kokos krem, vanilu i javorov sirup izblendirati i ujednačeno premazati preko zamrznutog sloja od borovnica. Zatim stavite kolač na još dva sata u zamrzivač. Pre posluživanja, kolač ukrasite svežim borovnicama.

Izvor: Lovesensa

Aleksandra Maček

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.