Kapkejk od čokolade

Ove "tortice u šolji" odlična su poslastica i za prazničnu trpezu.

Za testo:

  • 136 g kvalitetnog kakaa
  • 500 ml prokuvane vode
  • 227 g mekog putera na sobnoj temperuti
  • 450 g finog mekog braon šećera
  • 4 velika jajeta
  • 350 g mekog brašna za kolače
  • 1 kafena kašičica sode bikarbone
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • ½ kafene kašičice soli
  • 1 kafena kašičica ekstrakta čokolade

Za krem od krem sira:

  • 113 g putera
  • 225 g krem sira
  • 450 g šećera u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejati rernu na 180oC. U modul pekač staviti papirne korpice u kojima će se peći kolači. Pomešati kakao sa kipećom vodom, da se ne otopi i ostaviti da se ohladi. Umutiti puter do kremastog oblika i postepeno dodati šećer. Dodati jaja, jedno po jedno, neprestano muteći električnim mikserom. Pomešano brašno, prašak za pecivo, so i soda bikarbonu dodati postepeno u smesu. Kada je smesa dobro umešana dodati čokoladni sos. Pažljivo smesu staviti u papirne korpice puneći ih do 2/3 zapremine i peći 25 min.
Za krem je potrebno mikserom umutiti puter sa krem sirom i postepeno dodavati šećer u prahu dok masa ne postane dovoljno gusta da se zadrži na kolaču i oblikuje po želji.

Prvu radionicu originalnih kapkejkova proverenog kvaliteta kod nas, pod imenom "Radost", vodi Aleksandra Petrović, koja je nakon dugogodišnjeg izučavanja zanata izrade kapkejkova u Londonu, odlučila da obraduje Beograđane ovom poslasticom, a našim čitateljkama otkrije ovaj recept!

 

Nikola Pešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.