Kako zdravo i brzo odmrznuti hranu: ovo je važno pravilo za pripremu hrane iz zamrzivača

Ovo je najbrži i najsigurniji način odmrzavanja hrane!

Odmrzavanje hrane na sobnoj temperaturi nije ni dobro ni korisno. Površina hrane rastopiće se mngo pre nego što se otopi unutrašnjost pa će se na površini brzo razviti nepoželjne bakterije.

Namirnice koje podstiču mršavljenjeNamirnice koje podstiču mršavljenjeKako da podstaknete telesne mehanizme koji tope mast...

Brži i sigurniji način odmrzavanja je stavljanje zamrznute hrane u nepropusnu kesicu (npr. meso, riba i sl.) koju zatim treba potopiti u hladnu vodu. Svakih 30 minuta treba vodu zameniti svežom i hladnom, sve dok se hrana ne odmrzne. Tako neće doći do neravnomernog površinskog otapanja, kao što je to slučaj na sobnoj temperaturi.

Više nikada nećete baciti proklijali beli luk: evo koje bolesti leče klice belog lukaViše nikada nećete baciti proklijali beli luk: evo koje bolesti leče klice belog lukaMnogi su smatrali da proklijali beli luk nije za upotrebu, ali naučnici ističu da klice belog luka imaju neverovatno lekovito…

Ali ako vam se ne žuri, najlakše i jednako dobro je hranu iz zamrzivača izvaditi dan pre upotrebe i staviti je u frižider da se polako odmrzava. Većinu zamrznute hrane moguće je kuvati odmah nakon vađenja iz zamrzivača, bez prethodnog odmrzavanja. Podgrevanje, tj. kuvanje, trajaće barem dvostruko duže nego kad je hrana odmrznuta, a podgrevanje, tj. priprema zamrznute hrane mora se odvijati polako ‒ najbolje na laganoj vatri ili u rerni.

Izvor: Sensa.hr

Dunja Gulin

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.