KAKO SE PRAVI KAPAMA: Recept za staro jelo od spanaća

Kapama - Recept za staro tradicionalno jelo koje su pravile naše bake!

Recept za kapamu sa spanaćem!

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g spanaća
  • 1 dl mleka
  • šoljica pirinča
  • 2 jaja
  • kašicica aleve paprike
  • kašicica suvog začina
  • so
  • biber
  • ulje

Pročitajte još:

Blitva, badem, spanać: 10 namirnica koje su moćan izvor magnezijuma

Ova moćna biljka leči 4 rizična oboljenja: evo zašto svake nedelje treba da jedete spanać

Priprema:

Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanć.

Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti 10-ak min. Začiniti začinom i alevom paprikom, naliti vodom da ogrezne i pustiti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač skoro ne omeksa.

Polu-zitku masu preručiti u tepsiju naliti jajima umućenim sa mlekom i staviti u rernu da se zapeče.

Služiti uz jogurt kao glavno jelo ili kao toplo predjelo. Pijatno!

Mladi spanać s jagodamaMladi spanać s jagodamaBrzo, lako i zdravo...

Izvor: Recept

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.