Kako kuvati uz pomoć Interneta

Internet vam daje opciju besplatne životne edukacije - on može biti dobar način da saznate više o zdravom kuvanju, egzotičnim namirnicama i najudaljenijim kuhinjama sveta.

Internet nam je otvorio vrata za koja smo pre samo dve decenije morali posebno da se potrudimo da otvorimo. Ako nas je zanimala zdrava ishrana i makrobiotika, edukativne opcije su nam bile sporadične radionice koje su se organizovale na našim prostorima, a iskreni posvećenici su putovali u Kushijev institut u Americi ili East West centar u Londonu. Ovo je moj kratki uvod u to šta sve možete da naučite jednim klikom.

Internet vam daje opciju besplatne životne edukacije, ali ponekad morate dobro da pročeprkate da biste našli baš ono što vam treba. Video forma je reformisala pristup zdravom kuvanju, približivši svojim gledaocima najudaljenije kuhinje sveta i informacije o egzotičnim namirnicama. Na sajtovima kao što su Epicurious, Chow i BBC Food možete da pronađete video za tehnike pripreme, kuvanja i zanimljive zdrave recepte iz celog sveta među mnoštvom drugih. Na Epicurious sajtu možete da naučite kako pravilno da isečete avokado i od njega napravite kolumbijski gvakamole, a odeljak Put oko sveta kroz 80 recepata vam daje impresivna detaljna uputstva za jela kao što su izraelski falafel i indijska masala dosa; na ovom sajtu možete da vidite i kako poznati muzičar Mobi pravi veganske palačinke.

Youtube je jedna od internet platformi gde je lako pronaći i pogledati sve - od predavanja sa Concord instituta iz Londona, prezentacije stručnih makrobiotičkih kuvara od Amerike do Japana, pa i za to upriličenih dnevnika ljudi kojima je ovakav način ishrane pomogao u rešavanju zdravstvenih problema i kuvara amatera. Potražite Youtube kanal EricandSanae, američkog gurmanskog makrobiotičkog kuvara Erika Lešasura čiji recepti i knjige dovode ovaj način ishrane na viši nivo; video možda jeste u kućnoj produkciji, ali će vas inspirisati da napravite slatke veganske kokos macarons.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.