Kako da napravite ukusne knedle od spanaća: savršen izbor za ručak (RECEPT)

Kombinacija sopanaća, ukusnog povrća i mlečnih proizvoda -

Recept za knedle od spanaća!

Možete ih jesti kao prilog raznim jelima, ali i samo uz paradajz sos kao fino i ukusno glavno jelo.

Sastojci:

  • 400 grama kajzerica (starih dva dana)
  • 200 grama smrznutog spanaća
  • 3 jaja
  • 100 ml mleko
  • 20 grama maslaca
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 grama parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • prezle
  • so
  • biber
Ova moćna biljka leči 4 rizična oboljenja: evo zašto svake nedelje treba da jedete spanaćOva moćna biljka leči 4 rizična oboljenja: evo zašto svake nedelje treba da jedete spanaćSpanać je neverovatno lekovita biljka, a evo kod kojih 4 oboljenja najviše pomaže!

Priprema:

Smrznuti spanać izvadite iz pakovanja i ostavite u cediljci, na sobnoj temperaturi, da omekša. Kajzerice naseckajte na kockice, stavite u posudu i posolite. U zasebnoj činiji razbite jaja, dodajte mleko, promešajte, prelite po iseckanim kajzericama, te rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da upiju.
U tiganju, na rastopljeni maslac, dodajte seckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša.
Dodajte sitno seckani čen belog luka, oceđeni i omekšali spanać, malo pobiberite, dinstajte 3-4 minuta, sklonimo s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Ohlađeni spanać premestite na namočene kajzerice, izmešajte sastojke, te rukama, nežno umesite testo (ne gnječite, a ukoliko se smesa lepi, dodajte malo prezli). Tako pripremljenu smesu ostavite 15-ak minuta da odstoji. Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavljajte ih u vreli bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri, 15-ak minuta. Gotove knedle ocedite, složite u posudu za posluživanje i posipajte grubo narendanim parmezanom.

Izvor: Stil/Fini recepti.hr

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.