Kako da napravite SLATKI USKRŠNJI HLEB sa voćem: aromatični kolač kojem jedan sastojak daje posebnu čar (RECEPT)

Evo kako da napravite slatki uskršnji hleb!

Italijanski panatone slatki hleb je savršena, aromatična poslastica za svaku prazničnu trpezu, a za Uskrs se služi i priprema sa jednim dodatkom i u malo maštovitijoj varijanti, piše Lovesensa.

Navikli smo na božićni slatki hleb sa suvim voćem koji se topi u ustima i podseća nas na recepte za slatkiše koje su pravile naše bake.

Za Uskrs biramo egzotičniju voćnu varijantu uz dodatak ruma koji ovom kolaču daje neverovatno zanimljiv i neodoljiv ukus.

Torta Mona Liza je savršena za Uskrs 2020. godine - evo kako da je napravite: kremasti ukus koji će očarati čula (RECEPT)Torta Mona Liza je savršena za Uskrs 2020. godine - evo kako da je napravite: kremasti ukus koji će očarati čula (RECEPT)Idealna praznična poslastica - torta Mona Liza je savršen izbor za Uskrs!

Evo kako da napravite slatki uskršnji hleb:

Sastojci:

  • Kvasac 20 g
  • Maslac 200 g
  • Pšenično brašno 550 g
  • Žumance 6 komada
  • Limun - 3 kašike izrendanog organskog limuna
  • Pomorandža - 3 kašike izrendane organske pomorandže sa korom
  • Kopriva 200 g
  • Rum 50 ml
  • Vanilin šećer
  • 200 ml mleka
  • 150 g suvog grožđa

Priprema:

Sipajte kvasac u toplu vodu i dodajte prstohvat šećera. Dodajte pet kašika brašna i sve dobro izmešajte. Ostavite testo da odstoji oko pola sata.

Dok testo ne naraste, napravite smesu sa voćem.

Umutite 6 žumanaca sa šećerom. Dodajte ulje i rum, pa mutite dok ne dobijete glatku smesu, a zatim dodajte pomorandžu, limun i suvo grpžđe, pa sve ponovo dobro promešajte.

Recept za najlepši mekani USKRŠNJI HLEB: možete ga poslužiti sa ukrašenim jajima (RECEPT)Recept za najlepši mekani USKRŠNJI HLEB: možete ga poslužiti sa ukrašenim jajima (RECEPT)Uskršnji hleb koji do sada niste probali - najukusnija varijanta!

U testo koje je naraslo sipajte smesu sa žumancima i voćem, pa dobro mešajte. Dodajte brašno po potrebi (oko 3 kašike) da biste dobili mekanu strukturu testa.

Sve dobro umesite, a zatim testo oblikujte u pogaču i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite hleb oko 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Pre pečenje, hleb možete po vrhu ukrasiti suvim voćem ili ga nakon pečenja posuti šećerom u prahu.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.