Kako da napravite sirće od nara (RECEPT)

Ukusno sirće od nara oplemeniće svaku salatu!

Nar je odličan izvor vitamina B5, kalijuma, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida. Savršen je izvor vitamina C i odličan je u prevenciji osteoporoze.

Nar odlično utiče i na bolje raspoloženje jer sadrži fitohemikalije koje podstiču lučenje serotonina. Savršena promena u vašem kulinarskom putovanju može biti sirće od nara koje ima slatkast i pun ukus i dosadne salate možete dovesti do pravih uživanja za sva čula.

Sirće od nara možete lako napraviti i sami: 2 nara oljuštite i očistite, pa bobice izmerite i prelijte sa jednakom kolčinom jabukovog sirćeta. Dodajte kašičicu šećera. Ostavite na tamnom mestu 6 nedelja, pa procedite i zatvorite hermetički.

Napomena: odstranite beli deo na bobicama ako ga ima i pažljivo odaberite samo zdrava zrna.

Predlog recepta za salatu:

Skuvajte kinou koju ste prethodno dobro oprali i dodajte joj malo crnog pasulja. Kada se kinoa i pasulj malo prohlade dodajte fino naseckanu glavicu crvenog luka, peršuna i korijandera. Prelijte tahinijem i balzamikom od nara i uživajte u potpuno novom doživljaju.

Izvor: Sensa

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.