Kako da napravite najlepše slane veganske palačinke: recept za panirane palačinke sa povrćem i sojinim mlekom (RECEPT + BEZ JAJA)

Recept za panirane palačinke sa povrćem i sosom od paradajza i paprike - veganski recept koji ćete zavoleti!

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 30 ml mleka (možete koristiti sojino)
  • 500 ml vode
  • prstohvat soli
  • prstohvat kurkume

Pomešajte prvo suve sastojke, zatim dodajte mleko i vodu. Poželjno je da mleko i voda budu sobne temperature.

Sastojci za fil:

  • 2 kašike ulja
  • 1 mala kašičica sojinog sosa
  • 70 g sojinih ljuspica
  • 1 manja glavica luka
  • 1 beli luk
  • malo celera
  • so, biber, crvena slatka paprika, origano
  • malo muskatnog oraščića
  • 1 kašika sosa od pardajza

Sastojci za sos:

  • 100 ml sosa od paradajza
  • pola sveže crvene paprike
  • malo peršina
  • so, buber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike biljnog ulja
Kako se pohuje karfiol u rerni: recept za hrskavo pohovano povrće bez jaja (VEGANSKI RECEPT)Kako se pohuje karfiol u rerni: recept za hrskavo pohovano povrće bez jaja (VEGANSKI RECEPT)Kkao da ispohujete karfiol u rerni, bez jaja - ovaj veganski recept kombinujte sa ljutim sosom i ukus će vas oduševiti!

Priprema:

Za početak ispecite četiri do šest palačinki i koristeći klasični recept za palačinke koje ćete naknadno puniti filom. Sojine ljuskice prokuvajte pet minuta u vodi u kojoj ste prethodno dodali jednu malu kašičicu sosa od soje. Zatim ih iscedite i iz njih odstranite višak vode. Luk i beli luk iseckajte na sitno, pa ga popržite na ulju dok ne postane staklast i blago zlatne boje. Isprženom luku i belom luku zatim dodajte oko dve kašike izrendanog celera i dinstajte još par minuta, zatim dodajte isceđene sojine ljuskice. Dinstajte još tri do četiri minuta, a zatim dodajte začine. Pustite da se smesa za fil malo ohladi i zatim filom punite palačinke.

Veganski namaz koji ćete zavoleti: evo kako da napravite humus od batata i kokosovog mleka (VEGANSKI RECEPTI)Veganski namaz koji ćete zavoleti: evo kako da napravite humus od batata i kokosovog mleka (VEGANSKI RECEPTI)Napravite ukusan i zdrav veganski namaz sa savršen doručak - evo kako se priprema humus od batata!

Palačinke punite tako da fil podelite na četiri ili šest delova, zavisno koliko ste palačinki ispekli, stavite ga u sredinu palačinke po širini, i zatim krajeve okrenite prema unutra za otprilike 2 do 3 cm. Gornji i donji neokrenuti deo palačinke sada savite prema unutra. Levi i desni deo još pričvrstite čačkalicama i sad su palačinke spremne za paniranje. Svaku palačinku umočite u brašno, jaja i na kraju u prezlu zatim ih ispecite sa obe strane na vrućem ulju dok ne poprime zlatno žutu boju. Gotove palačinke poslužite tople, prelivene sosem.

Sos:

Na pola kašike ulja dinstajte sitno iseckanu papriku i kada paprika omekša dodajte joj sos od paradajza i ostatak začina. Prokuvajte još nekoliko minuta, pa tako pripremljen sos izmiksajte mikserom dok se paprika ne pretvori u fini, glatki sos. Dodajte maslinovo ulje i sos je gotov.

Izvor: Recepti svijeta

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.