Jutarnja miso supa

Za spremanje jutarnje miso supe potrebno je deset minuta, a tokom celog dana osećaćete dobrobiti tako zdravog doručka…

Jutarnja miso supa

Jutarnja miso supa

Potrebni sastojci:

Komadić alge vakame dužine oko 2 cm
1/3 kafene šoljice korenastog povrća i luka
Šolja flaširane negazirane ili izvorske vode
2/3 kafene šoljice lisnatog povrća
Ravna kašičica miso paste

Priprema:

Potopiti algu u vodu. Posle pet minuta prokuvati, dodati korenasto povrće i luk i kuvati pet minuta. Dodati lisnato povrće, pa kuvati pola minuta. Razmutiti miso pastu sa malo vode od kuvanja, pa to umešati u supu. Poklopiti i pustiti da odstoji oko tri minuta, na najtišoj vatri, tako da supa više ne ključa. Ako se ne kuva na plinu, onda šerpu sa miso supom samo jednim krajem ostaviti na vreloj isključenoj ringli. Miso ne sme da se kuva, ali nema efekta ni ako se jede živ. Zato je bitno da miso supa ne ključa, već da struji tri minuta.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.