Jezgra šljive za jači imunitet

Slatke, sočne voćke imaju i izuzetno zdravo jezgro.

Šljive su izuzetno zdravo voće, pre svega zbog značajne količine vitamina C i antioksidanata. Međutim, ono što mnogi ne znaju, jeste da su i jezgra iz koštica šljiva takođe koristan dodatak ishrani. Naime, i jezgro koštice ojačava imunitet i obezbeđuje potrebnu količinu vitamina B17, ima antikancerogeno dejstvo, služi kao preventiva kod zdravih ljudi, dok kod bolesnika pomaže u uništavanju malignih ćelija.

Način primene: izmerite sopstvenu telesnu težinu, potom je podelite sa 2,5 i tako dobijate dnevnu potrebu organizma za jezgrima. Prosečna dnevna količina je oko 30 (trideset) jezgara. Svako jezgro šljivine koštice dobro sažvakati a potom progutati.

Pripremila: Ana Antonioli

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.