Jesenji kulinarski hit: hleb od bundeve

Bundeva je prava kraljica jeseni, jednako dobra u slanim i slatkim receptima...

Probajte ovaj recept, i napravite hleb od bundeve.

Sastojci:

  • pola kilograma Hokkaido bundeve, oguljene i narezane na kocke
  • 250 g brašna za dizana testa
  • 4 kašike palente
  • kašika sitno seckanog, svežeg ruzmarina, i majčine dušice
  • 2 kašike narendanog parmezana
  • 2 kašike soli
  • 2,5 dl mleka
  • šaka bundevinih semenki

Priprema:

Kocke bundeve kuvajte oko deset minuta. Kadaomekšaju iscedite ih i zgnječite u pire, pa ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu na 160 stepeni na vrući vazduh i pripremite kalup za pečenje hleba (8 x 20 cm). Na radnoj ploči pomešajte brašno, ruzmarin i majčinu dušicu, parmezan i so. Dodajte pire od bundeve i mleko. Zamesite testo i stavite ga u zamašćeni kalup za pečenje. Po vrhu pospite bundevine semenke. Pecite 50 minuta dok hleb ne postane zlatno smeđe boje.

Domagoj Frisch

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.