Hrana koja sprečava hormonalna oboljenja: zašto nastaju ciste na dojkama i kako prepoznati simptome

Veliki broj cista pojavljuje se bez ikakvih simptoma, a što se ishrane tiče, pre svega treba izbegavati masnoće iz namirnica životinjskog porekla, kao i šećere i belo brašno.

Benigne ciste na dojkama veoma su čest ženski problem, a njihova pojava povezuje se s nezdravim i stresnim načinom života. Statistički podaci pokazuju da najveći broj pripadnica lepšeg pola beleži promene na dojci u reproduktivnom periodu, nakon 30. godine života, mada se one mogu pojaviti u bilo kom životnom dobu, piše Kurir.

Većina njih spontano nestaje nakon menopauze. S obzirom na to da ishrana i stresan način života imaju veliki uticaj na nastanak ovih benignih promena, samim tim promenom životnog stila može se uticati na njihovo lečenje, ali i prevenciju.

Poznato je da lekovito bilje ima dugu i uspešnu tradiciju u lečenju dobroćudnih promena na dojkama i njega nikako ne treba zanemarivati, iako je od ranije poznato da vodene ciste na dojkama retko prerastaju u rak.

Kupus, neven, cvekla: 6 prirodnih obloga za ciste na dojkama...

Veliki broj cista pojavljuje se bez ikakvih simptoma, pa se otkrivaju slučajno, prilikom redovnog ultrazvučnog pregleda. Takode, žena sama može napipati neobične čvoriće u dojkama, što najčešće izaziva veliku uznemirenost usled straha od raka.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.