Hleb koji se peče u tiganju: recept za integralni libanski hleb

Libanski integralni hleb - omiljen je zbog vazdušastog"džepa" koji možete napuniti omiljenim namazima!

Sastojci:

  • 200 g speltinog integralnog brašna
  • 80 ml tople kisele vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Prstohvat sode bikarbone
  • Prstohvat soli
Originalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godinaOriginalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godinaHleb plemena Hunza čuva zdravlje, mladost i vitalnost, a evo kako da ga napravite po originalnom receptu!

Priprema:

Pomešati brašno, so i sodu bikarbonu, zatim dodati kiselu vodu i maslinovo ulje. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Testo doraditi i podeliti na 4 dela i od svakog napraviti lopticu. Za razvijanje loptica površinu sam posula speltinim mekim brašnom, mislim da može i integralno, razvije se vrlo tanak krug. Zagrejati teflonski tiganj i peći hleb kratko samo sa jedne strane, jer se tako napravi vazdušni "džep" unutra.

Izvor: Hrono kuhinja

Milica Jović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.