Hleb koji jača imunitet i podstiče mršavljenje: recept Džejmi Olivera za najzdraviji proteinski hleb (RECEPT)

Recept za hleb koji podstičće imunitet i pomaže da smršate - idealno jelo Dćejmija Olivera!

Preporučuje se da tokom pandemije virusa jedete što manje belog brašna, a da u ishranu ubacite zdrave namirnice za jačanje imuniteta, piše Lovesensa.

Semenke raznih vrsta su poznate kao sjajan izvor vitamina i minerala, a u ovom hlebu dominira moćna kombinacija semenki bundeve, maka, suncokreta, susama i čia semenki. Zato je ovaj proteinski hleb idealan za jačanje imuniteta, a možete ga slobodno jesti i tokom dijete.

Ako želite da smršate, običan hleb od belog brašna zamenite ovim hlebom i dobićete zdrav obrok sa zdravim kalorijama.

Originalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godinaOriginalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godinaHleb plemena Hunza čuva zdravlje, mladost i vitalnost, a evo kako da ga napravite po originalnom receptu!

Zdrav proteinski hleb za jači imunitete po receptu Džejmija Olivera

Sastojci:

  • 7 g suvog kvasca
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 250 g ražanog brašna
  • 100 g mlevenih badema
  • 50 g lanenog semena
  • po 100 g mešovitih semenki, kao što su čia, mak, suncokret, susam, bundeva
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 4 velika jaja

Priprema:

Zagrejati rernu na 190ºC. Poravnajte 1,5-litarsku teglu od veštačkog papira sa masnim papirom.

U posudu sipajte 375 ml mlake vode, dodajte kvasac i ulje, zatim mešajte viljuškom dok se ne sjedini i ostavite po strani 5 minuta.

Brašno, mlevene bademe i sve semenke sipajte u veću posudu sa prstohvatom morske soli i napravite udubljenje u sredini. Sitno iseckajte i dodajte listove ruzmarina. Umutite jaja, pa ulijte u mešavinu kvasca.

Hleb koji uvek smete da jedete: integralni hleb sa čia semenkama i lanom (+ RECEPT)Hleb koji uvek smete da jedete: integralni hleb sa čia semenkama i lanom (+ RECEPT)Ukoliko treba da izbacite hleb iz upotrebe, ovaj jednostavan recept je odlična zdrava zamena, koja će vas održavati sitima.

Smesu sa jajima i kvascom dodajte u posudu sa brašnom i mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Pre pečenja imate dva izbora, ili ćete peći odmah i dobiti hrskavi hleb ili ostavite testo da odstoji i naraste preko noći u frižideru, pa ga sutradan ispecite.

Pecite hleb oko 45 minuta, odnosno dok korica ne dobije zlatkosto.braon boju.

Ovaj hleb je svež po nekoliko dana.

Možete ga jesti uz razne zdrave namaze poput humusa, namaza od avokada ili od pečenih paprika. Takođe, možete ga tostirati i jesti kao dviopek uz čorbe i potaže.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.