Histaminska hrana koju treba izbegavati: kako da pobedimo alergije i višak kilograma

Znate li da stres, takođe, indukuje proizvodnju histamina? Pod alergijom od stresa i uz loše odabrane namirnice, telo će reagovati prejedanjem i viškom kilograma...

Naduvenost, preterano znojenje, svrab ili talasi hladnoće i vreline, sve to mogu biti simptomi neprijatne reakcije organizma na histamin u hrani. Baš kao što su to ponekad i nizak pritisak, aritmija, ali i anksioznost i depresija.

Kako objašnjava poznata autorka i psiholog Doreen Virtue u svojoj knjizi "Don't Let Anything Dull Your Sparkle", sve namirnice sadrže histamin ali neke sadrže mnogo histamina.

Moćni lek starih Slovena: perunika za detoks i smirenje migrene...

Ovaj pokretač alergijskih reakcija u telu je, zapravo, organsko jedinjenje azota koje je dragoceno za naš imunitet kao i fiziološke funkcije stomaka.

Međutim, ako smo alergični na histamin, telo burno reaguje na njega. Pošto stres, takođe, indukuje proizvodnju histamina, možemo čak i reći da smo svi "prirodno alergični" na stres, naglašava Doreen.

U eksperimentu koji je nazvala "30 dana bez histamina", autorka je već posle dva dana osetila ogroman priliv mladalačke energije. Samo nekoliko dana kasnije, zaključila je da se više nikad neće vratiti starim navikama, a naročito da više neće podleći želji da konzumira velike količine histaminske hrane.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

12/08/2015 MStamenic
Ovde postoji sustinska greska: histamin ne unosimo hranom, histamin proizvodi nase telo tokom alergijske reakcije!