Food rules

Animacija mlade autorke Marije Jaćimović dočarala je zanimljivim ilustracijama savete nutricionističkog "gurua" Michaela Pollana.

"Držite na stolu buket cveća svaki put kada ručate i draž hrane biće dvaput veća."

Ovo je samo jedan od nekoliko saveta koje je Michael Pollan obuhvatio u svojoj poznatoj knjizi "Food Rules" u kojoj se najviše oslanja na tvrdnju da mudrost naših predaka krije više korisnih saveta u vezi s hranom nego što ih ima u savetima državnih i naučnih institucija a pogotovo kompanija koje proizvode hranu i piće.

Inspirisana upravo njegovim savetima, mlada Marija Jaćimović zajedno sa Benoitom Detallom snimila je šarmantnu animaciju pod nazivom "Michael Pollan's Food rules". Njena animacija osvojila je drugo mesto u kategoriji kratkih filmova na Green Festu koji je održan u Beogradu sredinom novembra 2012. godine. Tokom tri nedelje Marija i njen kolega Benoit Detalle na kuhinjskom stolu snimili su ovaj kratki video koristeći popularnu tehniku "stop-moušn". Oblikujući ilustracije od raznih sastojaka hrane Marije je dočarala govore Michaela Pollana. Njihov video je do sada već osvojio prvu nagradu na RSA/Nomitet Trust Film takmičenju 2012. godine.

Michael Pollan (1955) je američki autor, novinar i profesor koji je u svetu najpoznatiji po svojim liberalnim govorima i knjigama iz sfere hrane. Njegova najpoznatija knjiga "Food Rules" koju je objavio 2009. godine predstavlja svojevrstan bonton hrane. Praktičnim savetima, od kojih su neki vrlo duhoviti Michael savetuje kako da se zdravo i pravilno hranimo u savremenom dobu. Neki od saveta su jednostavni, kratki poput "Jedi umereno. I najviše biljnu hranu", a neki su duhovito cinični "Što je belji hleb, kraj ti je bliži".

Michael Pollan's Food Rules from Marija Jacimovic on Vimeo.

Ana Dodig

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.