Dr Alen Delabo, tvorac hrono ishrane: napravite lični hrono raspored jela tokom dana po ovom proračunu

Dr Alen Delabo, tvorac hrono ishrane, ponudio je novi plan jelovnika kojim možemo da postignemo ravnotežu u ishrani, a da pri tom da ne prolazimo kroz faze frustracije i gladi...

„Zahvaljujući kapitalnom otkriću hronobiologije, ističući na nepobitan način postojanje faktora vremena u funkcionisanju ljudskog tela, mogao sam da razumem hrono ishranu, njen nutritivni govor", piše dr Alen Delabo u svojoj knjizi „Hrono ishrana na francuski način" (Izdavač: Vulkan).

Dr Alen Delabo je doktor medicine, hrono nutricionista, direktor odseka za klinička istraživanja IREN'S-a, Evropskog Instituta za istraživanje ishrane i zdravlja, vrhunski stručnjak koji je razvio revolucionaran hrono metod ishrane.

3 pravila za čuvanje voća i povrća u frižideru...

Kao klinički lekar, od 1986. bavi se proučavanjem kliničkih manifestacija grešaka u ishrani, što mu je omogućilo da definiše pravila morfološke evaluacije, a uporedo sa ovim i pravila hrono ishrane. Sedam godina je prenosio svoje znanje u okviru programa za sticanje univerzitetske diplome na fakultetu u Dižonu, a zatim je u Ruanu otvorio sopstvenu školu hrono ishrane i morfoishrane, gde se edukovao veliki broj lekara i profesionalaca iz oblasti zdravstva.

Da bismo tokom dana uspeli da postignemo ravnotežu u ishrani, dovoljno je da sledimo prirodni ritam tela, kaže dr Delabo. Hrono ishrana daje prioritet instinktu i vodi računa o apetitu svake osobe. Pacijentima se u zavisnosti od njihove građe, sredine u kojoj žive i aktivnosti kojom se bave propisuje kvalitet i kvantitet namirnica. Na konsultacijama se kao važni parametri od kojih zavisi ishrana uzimaju u obzir rast i starenje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.