Dezert za tople dane: japanski sladoled od zelenog čaja (RECEPT)

Japanski sladoled od zelenog čaja veoma osvežava u toplom danima, a ukus je fantastičan...

Sastojci:

  • ¾ šolje mleka
  • 2 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • ¾ šoljice slatke pavlake
  • 1 kašika zelenog čaja u prahu
  • 3 kašike tople vode

Priprema:

U posudi pomešati prah od zelenog čaja sa 2 kašike šećera, a u drugoj pomešati žumanca sa ostatkom šećera. Zagrejati mleko (skoro do vrenja, ne sme prokuvati). Ukloniti sa vatre i nekoliko kašika mleka pomešati sa smesom čaja i šećera. Kada se smesa poveže dodati i ostatak mleka. Potom smesu pomešati sa jajima i šećerom. Potom smesu kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne (ne sme prokuvati). Ostaviti da se ohladi i potom umešati slatku pavlaku. Sladoled uliti u prikladnu posudu i staviti u zamrzivač. Izvaditi nakon pola sata sladoled, dobro ga pomešati i ponovo staviti u zamrzivač. Ponoviti postupak nekoliko puta.

slikalink

Izvor: Recepti svijeta

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.