Detoks za izbacivanje šećera iz ishrane: umesto dijete, uživanje u hrani i zdravom telu

Da li vas zanima ishrana zasnovana na voćnim sokovima? Ili rado postite? Možda smatrate da vam treba detoks? Ako želite da očistite organizam, da smršate ili ojačate imunitet, ipak ne treba da se odlučite na drastičnu redukciju ishrane.

Nijedna od ove tri opcije - sokovi, post, detoks - nisu prava zdrava hrana na duže staze. Ovakva ishrana ili dijeta često mogu da izazovu probleme kao što su umor, vrtoglavica ili nizak nivo šećera u krvi, piše Lepa&Srećna.

Prema istraživanjima stručnjaka, postoji način da se reguliše ishrana bez iscrpljivanja organizma. Nutricionisti zaključuju da je među štetnim namirnicama na visokom mestu ŠEĆER. Izbacivanje ove namirnice iz ishrane donosi višestruku korist: kilogrami se tope, zdravlje se poboljšava i dobijamo blistav ten i kožu.

Prema rečima poznate nutricionistkinje i koautorke knjige "Šećerni detoks: Gubite šećer, gubite težinu - izgledajte i osećajte se odlično", Bruk Alpert, šećer je često krivac što izgledamo debelo, ružno i staro. Njen zaključak je da je ova nezaobilazna namirnica svake kuhinje glavni uzrok gojaznosti, srčanih oboljenja i dovodi do prevremenog starenja.

Ako želite da budete vitki, ne morate da držite dijetu: predlažemo 10 namirnica s najvećim indeksom sitosti

Mi nismo svesni da smo postali zavisni od šećera i zato nutricionisti preporučuju mesečnu dijetu koja podrazumeva "skidanje" sa šećera - odvikavanje koje će nam itekako koristiti.

"Mi smo postali sam šećer, osećamo se dobro zbog njega, šećer čini da se osećamo bolje i čim se osetimo lošije tražimo novu dozu šećera" objašnjava Alpert kako izgleda naša zavisnost.

Alpert smatra da detoks šećer dijeta pomaže da vratimo svoje čulo ukusa. Zato preporučuje sledeći mesečni plan ishrane koji će vam pomoći da osetite one prirodne šećere koje imamo u voću i povrću kao i u mlečnim proizvodima. Naša čula su toliko zatupljena da njima ne osećamo ukuse u dovoljnoj meri i iz toga razloga tražimo sve više slatkog.

Takođe je jako važno da zaboravite na veštačke zaslađivače koji se nalaze u gaziranim pićima ili u vidu tablete koje stavljate u kafu i čaj. Oni više nego šećer ubijaju čulo ukusa i zbog toga vam određena hrana deluje manje slatka nego što zaista jeste. Iz tog razloga, unosite je u većim količinama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.