Čorba od kupusa koju ćete obožavati: recept za zdrav ručak pun vitamina i vlakana
Recept za domaću čorbu od kupusa - prija stomaku, jača imunitet!

Kupus je povrće koje je puno vitamina C, a od minerala sadrži kalijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar, piše Lovesensa.
Preporučuje se i u dijetalnim režimima ishrane jer sadrživeliki procenat vode, bogat je vlaknima, a ima minimalno masti.
Kuvani kupus, naročito čorbe od kupusa, naročito se peporučuju osobama koje imaju zdravstvenih problema sa želucem, poput helikobakterije ili gorušice.
Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta.
Recept za domaću čorbu od kupusa
Sastojci:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 1 crni luk, iseckan
- 2 šargarepe, iseckane
- 2 stabljike celera, iseckane
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so i biber, po ukusu
- 300 g konzervisanog belog pasulja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika timijana
- 1/2 iseckane glavice kupusa
- 3 iseckane pečene paprike
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 1 l pilećeg bujona (ili bujona od povrća)
- 500 ml vode
- 200 ml soka od paradajza
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk, šargarepu i celer, a začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Dinstajte mešajući dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pasulj, beli luk i timijan, promešajte i dinstajte još jedan minut.
U veću šerpu sipajte povrće koje ste izdinstali, vodu i bujon, pa dodajte mleveni paradajz i kupus.
Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte iseckanu pečenu papriku i peršun. Začinite po ukusu sa soli i biberom.
Izvor: Lovesensa
Ostali članci
-
NAPITAK PUN VITAMINA I MINERALA OD 4 SASTOJKA:…
Recept za doimači napitak koji osnažuje imunitet - pun vitamina i minerala!
-
RECEPT ZA POTPUNO DRUGAČIJI KROMPIR IZ RERNE:…
Isprobajte ovaj ukusan recept i napravite idealan nedeljni ručak!
-
SREĆNA TORTA ZA DOBRO JUTRO: Brz i lak kolač sa…
Recept za srećnu tortu za dobro jutro - brzo, lako i većinu sastojaka već…
-
KAKO SE PRAVI KAPAMA: Recept za staro jelo od…
Kapama - Recept za staro tradicionalno jelo koje su pravile naše bake!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.