Čokoladni kremasti štapići s prelivom od čokolade: ukus za sva godišnja doba
Ovi dvostruko čokoladni sladoledi na štapiću imaju tamnu tajanstvenu dušu i zgodnu belu jaknicu. Upoznajte ove kremaste šarmere i zaljubite se!

Isprobajte slatkiš neprolaznog i uvek aktuelnog ukusa.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 3 kašike putera od badema ili nekog drugog putera od orašastih plodova ili semenki po vašem izboru
- 3 kašike sirovog ili nezaslađenog kakaa u prahu
- kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šoljice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mleka

Priprema:
Sve sastojke, osim preliva od bele čokolade, stavite u blender i mutite mikserom dok ne postane glatko. Ulijte mešavinu u kalupe za sladoled, ubacite štapiće i zamrznite na 4 do 6 sati, dok se ne stisnu. Pripremite papir za pečenje i stavite sa strane dok se ne stegnu. Kad se sladoledi stvrdnu, izvadite ih iz kalupa (lakše će izaći ako kalup na trenutak umočite u vruću vodu) i umočite ih u preliv od bele čokolade. Premestite ih na papir za pečenje i vratite u zamrzivač na trenutak kako bi se bela čokolada stegla. Poslužite i uživajte.

Preliv od bele čokolade:
- šoljica (240 ml) sirovog kakao putera, otopljenog
- šoljica (240 ml) sirovih makadamija oraščića
- 1/4 šoljice (60 ml) pirinčanog slada ili meda
- malo kokosovog ili nezaslađenog bademovog mleka ili vode
Stavite kakao maslac, makadamija oraščiće i pirinčani slad u blender velike snage i mutite mikserom dok ne postane glatko. Dodajte malo kokosovog mleka u mešavinu, ako je pregusta.
Izvor: Lovesensa
Ostali članci
-
RECEPT ZA ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM I BANANAMA:…
Bez jaja, bez mleka - ovaj čokoladni kokos kolač je zaista neodoljiv!
-
RECEPT ZA ZIMSKU SALATU KOJU ĆETE PRAVITI ČESTO:…
Recept za zimsku salatu od 3 sastojka - spremna za 10 minuta!
-
OVA BILJKA JE JEDNA OD NAJZDRAVIJIH NA SVETU: Evo…
Ova biljka spada u najzdraviju hranu na planeti!
-
RECEPT ZA DOMAĆI RAŽANI HLEB SA SEMENKAMA:…
Kako da napravite pravi domaći integralni ražani hleb sa semenkama - evo…
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.