Brzi hleb od spelte sa lukom i biberom

Ovo testo ne morate da čekate da naraste, a možete da ga varirate na bezbroj načina...

Inače, ukoliko planirate da ovom brzinom oborite sa nogu svoje najmilije, imajte u vidu da se možete poigravati sastojcima. Posebno ukoliko mesite hleb za decu, tada na primer možete umanjiti količinu luka predviđenu za hleb.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinčanog brašna
  • 1 šolja brašna od spelte
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1/2 kašika morske soli
  • 2 kašičice mlevenog čia semena (ako nemate čia seme možete ga izostaviti, hleb će se malo drobiti, ali će svakako biti vrlo ukusan)
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 veganskog, soja jogurta
  • 1/2 šolje vode, ili onoliko koliko bude bilo potrebno
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1/3 šolje iseckanog mladog luka
  • 2 kašike belog luka u prahu
  • oko 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
  • malo morske soli i seckanog luka koje će te upotrebiti da bi posuli površinu hleba

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. U jednu činiju prespite sve suve sastojke, malo promešajte i sklonite. U drugoj, manjoj činiji, umutite čia seme sa 4 kašike vode i ostavite da stoji oko 3 minuta. U trećoj posudi pomešajte tečne sastojke (jogurt, sirće, maslinovo ulje i šećer). Mutite dok se ne stope.

Rumeno osveženje trpeze: kako da napravimo hleb sa cveklom...

Zatim, tu tečnu mešavinu spojte sa čia mešavinom i to sve zajedno stavite u centar mešavine s brašnom. Pomešajte drvenom kašikom dok se tečni i suvi sastojci ne povežu, i dodajte vodu. Koristite onoliko vode koliko je potrebno da se formira dobro testo, vlažno, i ne previše lepljivo (trebalo bi da možete da držite smesu u rukama u jednom komadu).

Jesenji kulinarski hit: hleb od bundeve...

Veliku i ravnu površinu pospite brašnom i zamesite hleb. Vodite računa da vam se ne stvrdne testo. Dodajte preostali seckani zeleni luk, pahuljice belog luka, i biber. Oblikujte od testa loptice, pa ih gnječite "na ravno". Gornji deo hleba sada protrljajte malo vodom, pospite preostalom morskom solju i svim onime što je preostalo u malim količinama. Pecite oko pola sata, potom ostavite da se hladi oko 15 minuta, i poslužite.

Izvor: Pureella.com

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.