Blagotvorna svojstva paradajza

Nije važno imate li najsvežije plodove ili konzervirane – u porodici povrća paradajz je u svakom obliku najmoćnije oruđe protiv štetnih sunčevih zraka. Uzdajte se ovog leta u njegova lekovita dejstva.

Paradajz je bogat antioksidansima koji pomažu koži da se brže prilagodi UV zračenju. Iz tog razloga poznati zdravstveni guru dr Oz preporučuje konzumiranje jedne kafene kašičice koncentrata paradajza na dan nekoliko meseci pre sunčanja.

Marmelada od paradajza

1 kg zrelog paradajza
600 g šećera
čašica ruma

Paradajz uronite u ključalu vodu, odstranite im kožu i peteljke. U šerpu dodajte paradajz u komadu i ostale sastojke. Kuvajte do željene gustoće, ispasirajte i sipajte u dekorativne tegle.

Punjeni paradajz

8 paradajza
250 g tunjevine
20 g prezli
20 ml maslinovog ulja
veza peršuna
maslinovo ulje za polivanje
so
biber

Paradajz izdubite i napunite usitnjenom tunjevinom koju ste prethodno posolili, pobiberili i polili maslinovim uljem. Od prezli, maslinovog ulja i seckanog peršuna napravite smesu i pospite po punjenom paradajzu. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.