Biljka koja pomaže kod cista i mioma: zašto treba da pijemo čaj od ruse (RECEPT)

Dar prirode - šta sve leči biljka rusa...

Da li ste znali koliko je lekovita rusa trava? Ovu biljku još nazivaju i milost gospoda, Božji dar, koren za oči ili zlatni koren.

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžast sok.

Moć i lekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima, a ne znate mu uzrok, onda je ova biljka za vas. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka pomaže kod prevencije i lečenja.

Napitak od Božije biljke: koja oboljenja leči čaj od šipurkaNapitak od Božije biljke: koja oboljenja leči čaj od šipurkaKroz istoriju šipurak se koristio za brojne zdravstvene tegobe - za ublažavanje dijareje, lečenje plućnih bolesti, prehlade,…

Za upotrebu se koristi cela biljka, sveža ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se leči.

Jednu ravna kašičicu osušene ruse trave staviti u 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 do 2 šolje dnevno.

Napomena: Pre upotrebe ovog prirodnog leka konsultujte se sa stručnim licem!

Izvor: Prirodno i zdravo/Espreso

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.