Balansirana vegetarijanska užina: brusketi sa namazom od graška i klicama cvekle (RECEPT)

U redu je povremeno uneti koju kaloriju više, ali je balansirana ishrana ključna. Ukusni brusketi s namazom od graška i klicama cvekle odličan su izbor za užinu.

Vegatarijanski brusketi od graška poslužiće vam kao dodatak obroku ili zdrava užina koja neće poremetiti balansiran unos hranljivih i korisnih materija, piše Lovesensa.

Sastojci:

  • 200 g graška 
  • kašičica naseckanog estragona
  • ½ kašičice soli
  • sveže mleveni biber
  • 2 kašike sira mascarpone 
  • kašika maslinovog ulja i malo ulja za premazivanje
  • 10 kriški hleba
  • maslinovo ulje
  • čen belog luka
  • klice cvekle
Domaća pita sa tikvicama i sirom: recept za savršen doručak (FOTO)Domaća pita sa tikvicama i sirom: recept za savršen doručak (FOTO)Kombinacija sira i tikvica u heljdinim korama - ukus ove pite će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Priprema:

Kuvajte grašak u puno vode dok potpuno ne omekša. Kada se skuva, ocedite ga i prebacite u blender. Dodajte estragon, so, mleveni biber, mascarpone i kašiku maslinovog ulja, pa u blenderu sve izmiksajte u glatki namaz.

Kriške hleba premažite s malo maslinovog ulja, pa ih složite u posudu za pečenje. Pecite ih deset minuta u rerni zagrejanoj na 200°C da postanu hrskave i zarumene se. Pečeni hleb natrljajte jednim čenom belog luka, pa na svaki stavite kašiku namaza od graška i pospite klicama cvekle. Odmah poslužite.

Izvor: Lovesensa

Andrea Curkov

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.