Alge - budućnost hrane

"Superhrana" koja uspeva i u sušnim oblastima Afrike.

Pitanje je da li su svi ljubitelji lepljive sočnosti prasećeg pečenja, ušećerene hladnoće sladoleda, raznobojnog ukusa sezonske salate, crvenog soka lubenice svesni šta naučnici nazivaju "super hranom"? Naravno, pročitali ste naslov. Alge, pogotovo spirulina, proglašene su hranom budućnosti. Mnogi su uzroci svetske krize hrane, a jedan od ključnih je voda. Nama, modernim ljudima koji troše više nego što imaju, potrebno je 200 litara vode dnevno, a od toga je samo 4 litra za piće.

Međutim, našim izvorima hrane - životinjama, biljkama - potrebno je mnogo više. Alge ne troše pijaću vodu. Možete ih gajiti i u slanoj vodi bez ikakvih problema. A nje ima čak i u sušom pogođenim oblastima Afrike.

Željko Stanković, www.ekologija.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.