5 brzih krem čorbica: hranljiv i zdrav ručak na brzinu (RECEPT)

5 krem čorbi koje će vas zagrejati, ojačati imunitet i oduševiti ukusom - savršen izbor za ručak!

Ako uživate u maštovitim kombinacijama povrća i mlečnih proizvoda, onda će vas ove čorbe inspirisati i sigurno ćete bar jednu spremiti za ručak, piše Stil.

Paradajz čorba 

Sastojci: 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 500 ml paradajz sosa, 500 ml vode, malo ulja, kašičica šećera, so, biber, i malo brašna za zapršku, suvi peršun za dekoraciju.

Priprema: Izrendajte luk i šargarepu pa ih malo izdinstajte na laganoj vatri, dodajte paradajz sos i vodu i pustite da sve ključa nekih 20 minuta. Čorbici dodajte šećer. Nakon dvadesetak minuta, napravite hladnu zapršku tako što ćete u šoljicu staviti jednu malu kašičicu brašna,malo soli i bibera i sve razmutiti sa vodom. Zatim u ključalu čorbu dodajte zapršku i pustite da se sve kuva još desetak minuta.

Krem čorbu od paradajza poslužite toplu, a po želji joj možete dodati kašiku kisele pavlake, malo suvog peršuna i kockice prepečenog hleba.

Ako uživate u maštovitim kombinacijama povrća i mlečnih proizvoda, onda će vas ove čorbe inspirisati i sigurno ćete bar jednu spremiti za ručak, piše Stil.

Recept za potaž od graška: ukusna krem čorba za savršen ručakRecept za potaž od graška: ukusna krem čorba za savršen ručakKrem čorba od graška je super ideja za zdrav i ukusan ručak koji ćete želeti ponovo da napravite - evo recepta!

Krem čorba od celera

Sastojci: 1 ceo celer, 3 krompira srednje veličine, malo ulja, 700 ml mleka, malo kisele pavlake, so i biber.

Priprema: Očistite koren celera i krompir, pa sve stavite u vodu da se skuva. Nakon dvadesetak minuta iscedite vodu, a krompir i celer izblendajte štapnim mikserom. Zatim u tu smesu nalijte mleko i vratite na ringlu da provri. Kada je provrelo, dodajte so i biber i malo ulja (možete i malo maslaca - po volji), kao i listove celera sitno iseckane. Pustite da se sve još kuva par minuta.

Ovu čorbicu poslužite toplu uz kašičicu kisele pavlake i kockice suvog prepečenog hleba.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.