20 super recepata sa bundevom: sprečavaju tegobe i oporavljaju organizam

Čak je i kora bundeve lekovita budući da sadrži belančevine koje se uspešno bore s mikroorganizmima i sprečavaju infekcije!

U Evropu bundeva je stigla još u 16. veku. Bundevine semenke su se prerađivale u ulje, koje je brzo pronašlo svoje mesto u narodnoj medicini.

To je potvrdila i nauka - istraživanja pokazuju da semenke bundeve sadrže jedinjena koja se uspešno bore protiv kancerogenih ćelija, ali dobre su i u borbi protiv lošeg raspoloženja. One su bogate proteinima, manganom, vlaknima, magnezijumom i fosforom. Sadrže visok procenat cinka, što je vrlo važno za imunitet, utiču na san i popravljaju vid.

Jedno nemačko istraživanje pokazuje da žene koje prolaze kroz menopauzu i svakodnevno jedu semenke od bundeve imaju 23% manji rizik od raka dojke. Istraživanja upućuju na smanjenu učestalost oboljenja prostate u područjima u kojima se redovno jedu semenke bundeve.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.