Zašto afirmacije nekad ne funkcionišu

Ponekada različite tehnike koje koriste afirmacije i vizualizacije deluju fantastično a nekada efekti izostaju.

Moje istraživanje moći ljudskog uma, veze uma i tela, naše realnosti i naših dostignuća traje više od dve decenije i dešava se da naiđem na osobe kojima povremeno ne polazi za rukom da nešto postignu afirmacijama i vizualizacijom a to i dalje pokušavaju. Vrlo je bitno napraviti razliku između fokusa na pozitivnost i afirmacije jer su to dva potpuno različita pojma. Gde je usmeren naš fokus, usmerena je naša energija uma koji ima mnogo veću moć nego što smo toga svesni.

Svi znamo da kada imamo dve biljke, jednu ukrasnu i drugu koja je korov, ona koju pazimo, zalivamo, obraćamo pažnju na nju će biti sve bolja i snažnija, a druga će postajati sve kržljavija. Isto je i sa fokusom naših misli. Često se treba zapitati da li misao koju trenutno imam treba podržavati energetski, da li mi koristi da je negujem i da je jačam. Ako uvidite to da fokus vaših misli ne neguje ono što želite da postignete, menjajte fokus što pre. Fokus na negativne misli ima svoje razloge i korene na nivou podsvesti.

Da bismo ovo bolje objasnili, moramo zaći malo dublje u ovu temu, na temu funkcije podsvesti i korene nastanka naših programa koji su zabeleženi na nivou podsvesti.

Programi podsvesti bivaju formirani kroz sopstvena iskustva, iskustva drugih koje posmatramo i reči naših autoriteta. To je tako bez obzira na to u kojoj dimenziji su nastali. U svemu tome postoje i uticaji drugih nivoa, kao na primer uticaj energije predaka koju zovemo naslednim faktorom, uticaj prenatalnog i natalnog perioda, kao i nekih drugih nivoa i dimenzija. Najveći broj naših ograničenja nastane kroz prethodno navedene načine. A svrha ovih programa je očuvanje opstanka našeg bića u ovom svetu.

Ti programi deluju na formiranje naših sistema vrednovanja, našeg doživljaja sveta oko sebe kao i doživljaja sebe i drugih oko nas. I sve je to lepo dok su nastala uverenja korisna i u skladu sa onim što želimo na svesnom nivou. Problem nastaje kada mi želimo jedno na svesnom nivou, a podsvest ima potpuno drugačiji program. Program podsvesti je kao snimljena traka. Da li možete na nasnimljenoj traci koja priča promeniti tekst time što ćete pričati? Da li ste ikada sebi rekli "Ja to mogu", a glasić u vama kaže, "nisam baš sigurna/siguran", "nema šanse"? Da li ste možda probali "Svakim danom u svakom pogledu, ja sam sve...", da bi odmah iza toga čuli glasić sumnje ili glasniji glas koji se buni i kaže "Ma, šta pričaš, znaš da to nije tačno?"

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.