Zasadite zrno uspeha

Ništa ne mora da bude onako kako izgleda, svim događajima u životu mi dajemo značenje.

"Ako mislite da nešto možete, ili ako mislite da nešto ne možete, u svakom slučaju ste u pravu", izjavio je čuveni Henri Ford i ta njegova izjava postala je jedan od mojih najvažnijih, najsnažnijih i najjasnijih podsetnika na činjenicu koliko smo moćni stvaraoci svog života. Ona me konstantno podseća kolika je snaga misli i koliko su svi događaji u stvari samo naša interpretacija onoga što posmatramo ili doživljavamo.

Dve osobe mogu da posmatraju jedan isti događaj ali doživljaj koji imaju može da bude dijametralno različit. Setite se samo kako se vaše viđenje razlikovalo od mišljenja nekoga s kim ste odgledali neku predstavu ili film. Nekada je viđenje toliko drugačije da se zapitate da li ste uopšte gledali istu stvar. Recimo kada pada kiša, možda ćete da kažete "Uf, kako odvratan dan, mrzim ovu kišu, ništa mi se ne radi!", ali neće svako da je doživi na isti način. Možda će baš takvo vreme da deluje jako inspirativno na vašeg partnera i mnogo će se obradovati što može da izađe na kišu i da uživa u svežini koju ona donosi.

Dok se vama ne mili da promolite glavu iz kuće i umotani u ćebe tumarate od sobe do kuhinje, neko drugi će se obući za te vremenske uslove, uzeti kišobran i "zaigraće svoj "ples na kiši". Ništa ne mora da bude onako kako izgleda, svim događajima u svom životu mi dajemo značenje. Sad, kad to znamo, zar nije bolje da život ne posmatramo kao borbu i muku, već da uživamo u toj čudesnoj igri u kojoj možemo u svakom trenutku, da kad osetimo da se stvari ne odvijaju onako kako bismo želeli, jednostavno samo promenimo svoj ugao gledanja.

Nekada dok se osećamo veoma loše, dovoljno je da i samo bukvalno fizički iskoračimo sa mesta u kome se nalazimo, da promenimo svoj položaj. Ta naizgled mala fizička promena može da učini mnogo po pitanju promene čitavog energetskog toka u kom smo. Ako su nas naše misli dovele do ovog trenutka i taj trenutak nam se možda ne dopada, zašto za početak ne zastanemo i samo se ne zapitamo: Kako bih voleo da moj život izgleda?

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.