Vežba od 10 minuta pomaže da ostvarite najveće životne želje: 7 koraka za oblikovanje budućnosti iz snova

Ne ide vam od ruke kreiranje jasne vizije? U tom slučaju možete iskoristiti tehniku koju predlaže autor i life coach Entoni Robins, poznatu pod imenom Dikensov obrazac, koja je inspirisana romanom Božićna priča, slavnog engleskog pisca Čarlsa Dikensa.

Ne treba da čekate Božić da biste je probali, funkcioniše podjednako dobro u svim godišnjim dobima. Uz pomoć ove tehnike dobićete priliku da sagledate svoj život i uvedete potrebne promene pre nego što bude prekasno. Odvojte desetak minuta vremena, te u miru, iskreno i bez cenzure, odgovorite sami sebi na sledećih sedam pitanja:

Jednostavna vežba za bolje pamćenje i učenje: trik od 25 minuta poboljšava koncentracijuJednostavna vežba za bolje pamćenje i učenje: trik od 25 minuta poboljšava koncentracijuAko imate probleme sa pamćenjem i želite brže da učite, probajte ovaj jednostava trik koji će vam sigurno prijati!

1.Vizuelizujte kako trenutno izgleda vaš život. Kakvo je vaše zdravlje? Koji je nivo vaše energije i motivacije?

2. Sada zamislite kako će izgledati vaš život za pet godina ako ništa ne promenite. Neke stvari su se ipak promenile. Vi ste se promenili. Koja je cena koju ćete platiti u svim područjima života ako tako nastavite. Vredi li vaš život te cene?
3. Zamislite sada da ste još pet godina stariji, a ništa niste promenili. Kako izgleda vaš život?

4. Prošlo je još pet godina, dakle 15 godina od današnjeg dana! Kako se osećate, šta vidite, kako izgledate sami sebi u ogledalu? Šta ljudi govore o vama? Potpuno uđite u taj osećaj i ostanite u toj budućnosti neko vreme. Da li je to budućnost kakvu želite za sebe?

7 malih tajni uspešnih žena: kako da se ostvarite u karijeri7 malih tajni uspešnih žena: kako da se ostvarite u karijeri"Ponekad su nam potrebne teške situacije da bi nas izbacile iz zone komfora"

5. Sada osvestite da je sve to bio san i vratite se u sadašnjost. Koje su stvari koje želite da ostavite onakvima kakve jesu, a koje želite da promenite?

6. Zamislite kako će izgledati budućnost ako zaista krenete u željenu promenu? Napravite mentalnu mapu vizije svog života za 5 godina, 10 godina i 15 godina.

7. Donesite odluku šta ćete već danas učiniti da vas odvede na taj put. Napravite plan i pokrenite se!

Možda vam se sve ovo čini teškim i komplikovanim, ali kad bi kreiranje vizije bilo toliko jednostavno, svi bi je imali. Ako ste jedan od srećnika koji poseduju jasnu viziju, napravite sliku ili podsetnik koji će vas kontinuirano opominjati da ne skrenete sa puta. Ako je nemate, potrudite se i napravite je, jer – kako je rekla Helen Keler, slepa i gluvonema svetski uspešna književnica – jedina stvar gora od slepila jeste posedovati vid, a nemati viziju!

Izvor: Sensa

Mirta Fraisman Čobanov

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.