Uspeh je stvar odluke...

... smatra Vesna Danilovac, koja vam može pomoći da brzo i efikasno otklonite mentalne blokade, stres, strahove, da podignete nivo kreativnosti i mentalnih sposobnosti.

Uspeh je stvar odluke

Uspeh je stvar odluke

„Zahvaljujući metodi wingwave shvatila sam da je uspeh stvar odluke, a ne slučajnosti i sreće. Shvatila sam da za donošenje nekih odluka čovek mora izaći iz komforne zone, imati hrabrosti, biti vredan, samodisciplinovan, i naravno, znati šta hoće“, govori nam Vesna Danilovac, direktorka agencije Spiritus movens, koja se bavi razvojem ljudskih potencijala na grupnim i pojedinačnim motivacijsko-edukativnim treninzima.

Wingwave coaching je metoda koju je naša sagovornica donela u Beograd sa još nekolicinom ljudi, a u svetu je primenjuje njih 600-700. „To je metoda za rad na sebi kojom se postiže balansiranje organizma, eliminišu mentalne blokade koje nas sprečavaju da iskoristimo potencijale koje nosimo u sebi. Moram da napomenem, to je vrlo važno i na tome insistiram, ovo nije ni medicinska metoda ni psihoterapija. Ovo je rad sa zdravim ljudima koji žele da razvijaju svoje potencijale. Ovo je coaching metoda koja predstavlja rad na sebi i razvoju sopstvenih potencijala. Pomoću nje se podiže uspešnost, tačno isplanirani vrhunski rezultati u poslu, ličnom životu, sportu, umetnosti, kreativnosti. Uspostavlja se balans organizma. Tokom rada sa terapeutom nije potrebno ništa da se priča, nema ’duševnog striptiza’. Ovo je trening emocija. Dovoljan je samo jedan tretman za bilo koju temu na kojoj se radi da bi se postigao rezultat“, kaže Vesna Danilovac.

Metodu wingwave osmislila je Kora Beser Sigmund, psihološkinja iz Hamburga koja ima svoju privatnu praksu i dugo radi sa klijentima psihoterapiju. Radeći različitim tehnikama i veštinama, ona je došla na ideju da neke stvari kombinuje i tako osmislila ovu metodu. Objašnjavajući kako metoda funkcioniše, Vesna kaže: „Sve što u toku dana doživimo, u toku noći naš mozak prerađuje. Na koji način? Tokom sna postoji faza koja se zove ren faza i koja traje samo nekoliko minuta. Upravo u toj, ren fazi, moždana aktivnost je najjača. Šta se tada događa? Mozak brzo pomera naše očne jabučice levo-desno. Zašto to radi? Da bi stimulisao obe hemisfere: naše svesno, ako smo dešnjak, nalazi se u levoj hemisferi, to je racio, logika, razmišljanje; naše podsvesno nalazi se u desnoj hemisferi, to su slike, emocije, ono što imamo kao intuiciju. Naravno, one su povezane, svest i podsvest uvek su u komunikaciji.

U ren fazi pomeranjem očnih jabučica stimulišu se obe hemisfere i sve što je u toku dana doživljeno, na neki način se čisti, sortira, prerađuje. Ono što je bilo negativno, razgrađuje se, a kad se završi ren faza, to prestaje. Međutim, postoje neke stvari koje su bile stresne više ili manje. Za one koje su bile uobičajeno stresne potrebna je jedna noć da se razgrade u toj ren fazi, za neke je potrebno pet noći, a za neke pet godina, dok su neke začaurene podsvesno kao traume koje ostaju tamo negde i ne dođu na red da se razgrade. One predstavljaju mentalne blokade koje menjaju naše ponašanje i karakteristike. Prirodan put eliminacije stresnih događaja jeste san i razgovor. Otuda izreke: ’Jutro je pametnije od večeri’ i ’Vreme leči sve’.

Dakle, ono što je negativno oduzima nam energiju i mi postajemo slabi. Upravo ova metoda koristi tri elementa da bi se postigli željeni rezultati. Pre svega, koristimo kineziologiju, miostatik test, tj. test jačine mišića pomoću kojeg pronalazimo šta je to negativno za nas. Kada je nešto za nas negativno, postajemo slabi, pa i naš stisak slabi, i obratno. Potom pronalazimo temu na kojoj treba da radimo i pomoću toga kontrolišemo transparentnost procesa. Koristimo elemente onoga što se događa u ren fazi i proizvodimo budnu ren fazu. Na koji način? Tako što ja pomeram prste koje klijent očima prati i na taj način stimuliše hemisfere. Metoda je vrlo jednostavna, vrlo efikasna i brza i otuda njen naziv wingwave, što znači zamah.“

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.