Svako treba da isproba čudesno pravilo od 2 minuta: potpuno će vam promeniti život na bolje

Pravilo od 2 minuta pozitivno utiče na svakoga - menja život na bolje i poboljšava mentalno zdravlje!

Da li vam se dogodi da često zaboravite na neku obavezu ili da ne možete brzo da donesete racionalnu odluku?

Stručnjaci ističu da jedno pravilo od dva minuta može da vam pojača svest i promeni život na bolje, piše Lovesensa.

Mozak često teško donosi odluke jer je opterećen svakodnevnim obavezama, planovima i strategijama. Pravilo od 2 minuta je sjajna tehnika koja uklanja neodlučnost tako što oslobađa naš mozak mentalnog tereta.

13 NAJJAČIH PROTIVUPALNIH NAMIRNICA: ako ih redovno jedete, telo je zaštićeno od bolesti13 NAJJAČIH PROTIVUPALNIH NAMIRNICA: ako ih redovno jedete, telo je zaštićeno od bolestiHrana koja leči - 13 namirnica koje pobeđuju upale u telu i sprečavaju opasne bolesti!

Evo šta sve možete da uradite za 2 minuta - mozak će uz pomoć ove tehnike bolje funkcionisati:

1. Možda zvuči šašavo, ali nakon jela uvek odmah operite sudove. Za 2 minuta oslobodite se prljavih sudova iz sudopere i tako ćete svoj mozak osloboditi od jedne obaveze. I biće rasterećen i spreman da donese odluke.

2. Stvari u domu uvek ostavljaj na svoje mesto. Nagomilavanjem nereda, nagomilavate utisak da imate više obaveza. Kada u domu vlada red i u vašem umu je red. Svakog dana posvetite 2 minuta vraćanju stvari na svoje mesto i videćete kako život postaje jednostavniji.

3. Ne gomilajte nepročitanu poštu u inboxu. To stvara utisak da imate neku nedovršenu obavezu i postajete opterećeniji.

4. Ne odlažite plačanje računa. Kada se ostvare finansijske prilike, odmah platite sve dugove. Ovako se mozak oslobađa mentalnog tereta i spreman je da brzo funkcioniše.

Biljka bogova - neverovatno lekovita i snažna u borbi protiv bolesti: 10 tegoba koje leči moćna gudučiBiljka bogova - neverovatno lekovita i snažna u borbi protiv bolesti: 10 tegoba koje leči moćna gudučiNektar bogova - ova biljka ima neverovatan uticaj na zdravlje organizma!

5. Svakog jutra na papiru ili u telefonu napišite plan svojih dnevnih obaveza. Nema potrebe da opterećujete mozak pamćenjem svake sitnice koju treba da obavite. Prenesite sve misli na papir. Za ovo vam je potrebno i manje od dva minuta.

Život je mnogo jednostavniji nego što mislimo. Isprobajte pravilo od 2 minuta i videćete kako će vaša svakodnevica početi da se menja na bolje.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.