Šta nas je naučila pandemija korona virusa i rad od kuće: jednu važnu lekciju nikada ne smemo zaboraviti

Ako radite od kuće, važno je da obratite pažnju na sledeće autentične stvari!

U susretu sa pandemijom korona virusa, čini nam se da se ceo svet okrenuo naopačke, pa tako i polje biznisa i rada. Neke kompanije supočavaju se sa velikim gubicima, dok se neki još uvek prilagođavaju na rad od kuće koji ponekad može biti zaista iscrpljujući.

Umesto sastanaka, konferencija, javnih prezentacija, pauze za kafu sa kolegom, sada smo primorani da ceo svoj posao i poslovne kontakte preselimo na virtuelni nivo. Na prvi pogled izgleda da korona virus otećava našus psoobnost da se profesionalno povežemo, a poslovanje, dogovori i sastanci preko "ekrana" mogu izgledati vrlo hladno i bezlično. Novi način života uskraćuje nam prisustvo drugih ljudi, naročito kolega.

Kada na poslu imate loš dan: probajte 3 sjajne mindfulness vežbeKada na poslu imate loš dan: probajte 3 sjajne mindfulness vežbe3 jednostavne mindfulness vežbe mogu pomoći kada na poslu imate loš dan!

Ipak, da li ste se zapitali - možda je situacija potpuno suprotna. Šta ako nas pandemija virusa Covid-19 sve zajedno testira i daje nam priliku da pokažemo više humanosti nego ikada ranije?

Razmišljajte na sledeći način. Koliko su zapravo vaše privatno i poslovno bili podeljeni pre korona "izazova"? Mnogi od nas ne zamišljaju svoje šefove na porodičnom ručku, kako rade domaće zadatke sa decom, šetajus vog psa ili u trenerci gledaju film sa partnerom. Međutim, trenutna situacija pokazuje nam kako smo svi isti ljudi, satkani od istih potreba, samo sa različitim funkcijama i domenima odgovornosti.

Svako od nas tenutno žonglira između bezbroj novih odgovornosti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.