Školovanje kod kuće: 7 sajtova za besplatno online obrazovanje

Ako želite da naučite nove i zanimljive stvari, predlažemo vam listu od 7 najboljih online sajtova za besplatno obrazovanje...

Obrazovanje će uvek biti važan faktor života jer pruža mnogo prilika svakome ko je dovoljno uporan i rešen da to iskoristi. Stoga, evo dobrih vesti: nije neophodno da trošite ogromne količine novca da biste poboljšali svoje veštine i saznali nešto novo! Internet je prepun kvalitetnih sajtova uz koje sve ovo možete ostvariti besplatno.

Dajemo vam listu od sedam sajtova pomoću kojih možete nastaviti i proširiti svoje obrazovanje pri čemu je neophodno uložiti vreme i rad, a ne novac.

Open Culture Online Courses

Ako niste sigurni odakle da počnete, istražite prvo besplatne kurseve koje nudi Open Culture. Ova stranica sadrži 1200 predavanja, video klipova i podkastova sa raznih univerziteta iz celog sveta. Laka navigacija koju ovaj sajt pruža će vam biti od pomoći jer neće biti potrebno da pojedinačno pretražujete sajtove univerziteta a takođe možete i da pretražujete kurseve konkretne oblasti koja vas zanima.

Academic Earth

Ovaj sajt sadrži vrhunske kurseve najboljih svetskih univerziteta kao što su MIT, Harvard, Prinston, Stanford, Jejl i mnogi drugi. Laka navigacija i kategorizacija kurseva po tematici i po univerzitetima ne dopuštaju da se izgubite u ovom moru znanja.

edX

Još jedan sajt koji pruža širok spektar kurseva sa mnogih univerziteta širom sveta. Prilično je lako odabrati kurs po sopstvenom ukusu, a onda, na primer, preći na istraživanje muzičke industrije.

University Of the People

UoPeople je sajt koji je uglavnom besplatan ali polaznici na kraju svakog kursa moraju da plate polaganje ispita koji se tiče obrađenog gradiva. Troškovi variraju u odnosu na prebivalište. Ako ste ipak odlučni da se na ovaj način obrazujete bez ikakvih troškova, omogućeno vam je apliciranje za stipendije. Da biste postali student ovog online univerziteta, takođe je potrebno da pokažete određeno znanje engleskog jezika.

11 najkraćih pravila srećnog života...

TED-Ed

Odlična prilika ako želite da proširite svoje opšte znanje. TED-Ed sadrži mnoštvo video klipova koji pomažu pri edukaciji. Ovaj zanimljiv pristup širenju znanja vam sigurno neće ubrzo dosaditi zbog zabavnih animacija, kvizova i dodatnih materijala. Takođe, skoro svi video klipovi sadrže prevode na više jezika.

Coursera

Ovaj projekat spaja univerzitete i organizacije širom sveta tako da je moguće imati pristup raznim kursevima kao i objavljivati iste. Coursera nije samo vid obrazovanja već studenti mogu i međusobno da komuniciraju kao i da polažu testove i ispite.

Snaga pisane reči: 10 najlepših citata o knjigama...

Khan Academy

Khan Academy je nastala od jednostavnih tutorijala koje je snimao mladić, MIT i Harvard diplomac, sa svojim mlađim bratom u Luizijani. Ovi video klipovi su prvenstveno bili objavljivani na mreži Youtube i odmah su postali vrlo popularni. Danas, Khan Academy ima sopstveni sajt koji omogućava pristup preko 4200 besplatnih kurseva.

skolovanje_kod_kuce_7_sajtova_za_besplatno_online_obrazovanje_1

Izvor: Casopisinterfo

Nataša Cvetanović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.