Saznajte kakav utisak ostavljate na druge ljude: ova 3 koraka otkrivaju kako vas drugi vide

Kako vas drugi vide - 3 koraka otkrivaju kakav utisak ostavljate posle prvog susreta!

Razlog zašto o sebi ne razmišljamo objektivno je jednostavan – sve što napravimo ili kažemo shvatamo u kontekstu unutrašnjih misli i osećanja, dok drugi vide samo ono što spolja pokazujemo, pojašnjava dr Tasha Eurich, stručnjak za samosvesnost.

Kako da pomognete bliskoj osobi da bude srećna i zadovoljna: praktični saveti za postizanje flow stanjaKako da pomognete bliskoj osobi da bude srećna i zadovoljna: praktični saveti za postizanje flow stanjaNaučite kako da pomognete bliskim osobama da postignu i održe "flow" stanje, trenutak potpunog prepuštanja i užitka, osećaja da…

Da biste bolje shvatili kako vas drugi percipiraju, američki psiholog pojašnjava kako je potrebno "objektivizirati" sebe, odnosno percipirati svoje reči i dela bez unutrašnjeg komentara, kao da sebe gledate tuđim očima.

Dr Eurich nudi nekoliko načina kako to postići:

1. Postavljajte sebi pitanja koja počinju rečju "što", a ne "zašto". Npr. Zašto uvek ulazim u raspravu sa svojim kolegama? Odvući će vas od odgovora do kojeg želite doći, a na primer pitanje Šta ja to radim, a ljudima smeta? verovatnije će dati precizniji odgovor na to kakav utisak ostavljate.

3 osobe koje treba da izbacite iz svog života: oni ne zaslužuju vaše vreme i energiju3 osobe koje treba da izbacite iz svog života: oni ne zaslužuju vaše vreme i energijuIntuicija vam poručuje kada vam neko krade energiju i donosi negativnost - iskustvo sa ovim osobama treba da izbegnete!

2. Zapište svoje emocije. Dokazane psihološke dobrobiti pisanja dnevnika delom se svode na činjenicu da tako osvestimo svoja osećanja, što nam, na kraju, može pomoći pri podizanju samosvesnosti. Zato, "ispišite" svoje srce na papir, a posle nekoliko dana pročitajte zapisano – bićete blizu spoznaje kakvi ste u očima drugih ljudi.

3. Zamislite da savetujete prijatelja. Umesto pokušaja rešavanja problema u odnosima sa ljudima, pitajte se što biste savetovali svom prijatelju koji se nalazi u istoj situaciji. Često nam je lakše rešiti dileme druge osobe nego svoje pa, pretvarajući se u drugu osobu, možda saznate svoj odgovor.

Izvor: Sensa.hr

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.