Ples poboljšava zdravlje, ali i troši organizam. Kako da negujete svoje telo i fizički ga pripremite za ples, savetuje Erin Sančez

Profesionalni igrači su često izloženi povredama, a angažovanje u različitim pozorištima, trupama i na mnogobrojnim projektima, kao i celodnevne probe, kada nemaju vremena da misle o balansiranom obroku, još više povećavaju ovaj rizik. Činjenica jeste da ples doprinosi zdravlju, ali kao svaka fizička i duhovna aktivnost „troši“ organizam

U svetu postoje treneri i stručnjaci koji se bave zdravljem igrača, a pažnja se i kod nas sve više posvećuje ovoj temi. Naša sagovornica Erin Sančez nam je otkrila nekoliko korisnih saveta za fizičke pripreme i negu tela plesača.

Erin Sančez (Erin Sanchez) je menadžer za zdravo vežbanje igrača iz Dance UK, koja ujedno vodi sajt Nurejev fondacije koji brine o zdravlju igrača. Njena strast prema igri počela je u Americi, gde je pohađala baletsku školu Boston i školu Alvin Ailey. Pre nego što se pridružila Dance UK, Erin je diplomirala u oblasti plesa i sociologije i magistrirala nauku plesa u Trinity Laban.

Moć tango trenutka: kako nam argentinski ples može pomoći da razumemo bolje svet oko nas

„U Americi sam se usavršavala sa brojnim fantastičnim učiteljima", govori Erin prilikom posete Beogradu. „Omiljeni su mi bili oni koji su nas podsticali da budemo umetnici koji razmišljaju, koji su kritičari, i da pravimo izbore koji su iskreni. Imala sam sreće da nastupam sa neverovatno inteligentnim i ljubaznim igračima i koreografima koji su nesebično poklanjali svoje vreme, humor i kreativnost".

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.