Oslobodite se stresa i izlečite glavobolju: 3 moćna trika za zdravlje i lep izgled

U toku dana odvojite sat vremena za sebe i potrudite se da preduzmete sve neophodno kako biste sijali i spolja i iznutra.

Ponekad je potrebno da briga o sebi postane rutina. Tek tada nećete razmišljati o tome kao o gubljenju dragocenog vremena, nego će negovanje psihofizičkog zdravlja i izgleda postati deo svakodnevnog funkcionisanja. Pomak će primetiti, kako vaši najbliži, tako i vi sami.

6 trikova za podizanje samopouzdanja: kada verujete u sebe, sve se u životu menja na bolje6 trikova za podizanje samopouzdanja: kada verujete u sebe, sve se u životu menja na boljeSamopouzdanje je kamen temeljac, baza, svakog vođstva. Ako ne verujemo sami u sebe, kako mislimo da drugi u nas veruju? Zato…

1. Oslobodite se stresa kroz pokret

Ukoliko umesto individualnih treninga počnete da trenirate sa grupom ljudi, ili prijateljem, smanjićete nivo stresa za čak 26 odsto. Važan način smanjivanja stresa je i izlazak u prirodu, i odvajanje od ekrana telefona i kompjutera, nezavisno od vremenskih prilika i godišnjeg doba. Odlazak u prirodu vraća nas nama samima i podseća na najvažnije stvari u životu. Svakako, iskoristite boravak u prirodi da što pravilnije i dublje dišete, jer način na koji udišete i izdišete može u velikoj meri pomoći umirenju vašeg nervnog sistema. Vizuelizujte svoje vežbanje i izgovarajte pozitivne afirmacije tokom treninga, kako biste postigli što bolje rezultate.

2. Izlečite glavobolju

Pored brojnih prirodnih preparata za borbu sa migrenama, možete upotrebiti i eterično ulje crnog bibera. Izvrsno je za tretiranje blagih glavobolja, ali i bolova u mišićima. Preporučljivo je da se izmasirate eteričnim uljem crnog bibera u predelu glave gde osećate bolove. Možete ga pomešati i sa drugim eteričnim uljima kako biste izmasirali celo telo. Pored toga, crni biber je odličan za varenje i smirivanje sezonskih prehlada.

10 saveta za smanjivanje stresa: jednostavno i primenjivo u svakoj prilici10 saveta za smanjivanje stresa: jednostavno i primenjivo u svakoj priliciUz čvrstu odluku i par promena u stilu života možete da se oslobodite stresa. Isprobajte navedene savete...

3. Trikovi za negu kože

Izbegavajte vrele kupke, koliko god privlačne bile, naročito tokom hladnijih dana. Vruća voda skida korisna prirodna ulja koja luči koža, te je zato čini suvom i sklonom perutanju. Nakon tuširanja obavezno je natopite losionom ili uljem za masažu kako biste održali hidrataciju. Dobar izbor može biti losion sa glicerinom. Svakako, ne zaboravite usne, jer su i one podložne isušivanju. Nosite sa sobom prirodni balzam za negu usana, koji možete i sami da napravite. Hidrataciju kože tela postići ćete i redovnim ispijanjem preporučenih osam čaša vode dnevno.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.