Osam koraka do ostvarenja cilja

Biti uspešan je lako, ali nije jednostavno. Svako, ko se ciljno posveti svom ličnom programu uspešnosti ima izvanredne šanse za uspešan i srećan život.

Put oko sveta, novi auto, menadžerska pozicija, govoriti italijanski, videti Pariz… Jeste li našli neku od svojih želja među navedenima? Bez obzira da li se radi o želji koja vam leži na srcu ili o potrebi, sve, šta god zamislite, možete i da ostvarite ako imate pravu strategiju. NLP nam daje izvanrednu strategiju da naše želje ne ostanu zauvek samo pusti snovi, već da ih pretočimo u ciljeve i realne rezultate i da živimo život iz svojih snova.

Jeste li nekada planirali odmor? Da li ste ikada napravili tortu? Jeste li ikada napisali spisak za kupovinu? Verovatno ste na sva ova pitanja odgovorili sa „da”. Kako stojite sa planiranjem svojih ciljeva? Svejedno da li se radi o dnevnim ciljevima ili životnim. Postupak je u svakom slučaju isti: struktura i strategija su ključ.

Sve dok ne „odrastemo“, određene stvari su za nas već planirane kao npr. školovanje, hobiji, redovna vakcinacija... Ali šta posle? Ikea, npr. ima plan i skice za montiranje nameštaja koji pomažu i onima sa obe leve ruke da uspešno sklope npr. policu za knjige. Većina ljudi – možda i vi? – nemaju nikakav pisani plan za svoj život. A za ostvarivanje ciljeva to je neizbežno, svejedno da li se radi o polici ili o uspešnom životu!

Isprobajte ovo što vam preporučujem i dozvolite mi da vas inspirišem da strateški isplanirate ostvarenje fascinantnih ciljeva u svom životu. Preteča svakog cilja je želja, zato napišite želju koja vam je izuzetno važna i napravite od nje cilj. U nastavku ću vam objasniti kako to da izvedete. Odvojite dovoljno vremena, potražite neko mirno mesto gde vas ništa neće ometati.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.