Da se kasnije ne biste kajali: evo šta (ne) smete da kažete

Tako je lako reći nešto zbog čega nam je posle žao – ovako ćete to brzo izbeći.

Ispeci pa reci, stara je poslovica koja upozorava da razmislimo pre nego što progovorimo. Iako se čini samorazumljivo, najčešće nije nimalo realno očekivati da će to uspeti, navodi Matt Valentine, autor bloga Buddhaimonia, koji objašnjava šta je problem: zapravo ne znamo o čemu treba da (raz)mislimo.

Stručnjaci otkrivaju: 4 stvari koje nikako ne treba da kažete na razgovoru za posaoStručnjaci otkrivaju: 4 stvari koje nikako ne treba da kažete na razgovoru za posaoKako na razgovoru za posao ostaviti odličan utisak - ove 4 stvari treba izbeći!

Zbog toga često potpirimo svoj bes i pogoršamo situaciju umesto da izbegnemo nešto zbog čega će nam posle biti krivo. Šta možemo da učinimo? Koristan trik stiže od Škota Craiga Fergusona, koji kao bivši voditelj popularnog večernjeg talk-showa itekako zna brzo da proceni kada nešto (ne) treba da se kaže. Ferguson smatra da pre nego što izgovorimo nešto zbog čega bismo mogli da zažalimo sebi postavimo tri pitanja:

Da li je potrebno da to kažem?

Da li baš ja treba to da kažem?

Da li treba to da kažem sada?

Svemir želi da budete bogati, ali pošaljite mu prave vibracije: 5 načina da privučete energiju novca u svoj životSvemir želi da budete bogati, ali pošaljite mu prave vibracije: 5 načina da privučete energiju novca u svoj životSvemir čuje vaše želje, ali ako želite da energija obilaj ispuni vaš život, važno je da pošaljete jasne signale ka Univerzumu!

Iako se ova pitanja možda čine previše pojednostavljena, ona su zapravo u srži svake naše konverzacije. Često smo toliko zaokupljeni onim što želimo da kažemo da ni ne pomislimo na činjenicu da bi konverzaciji zapravo pomoglo da nešto od toga zadržimo za sebe. Za ova tri pitanja ne treba vam više od nekoliko sekundi – a mogu vas sprečiti da kažete nešto zbog čega ćete žaliti mnogo, mnogo duže.

Izvor: Sensa.hr

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.