Najbolje tehnike koje će vam olakšati i ulepšati život: 5 stvari koje treba da uradite u trenutku stresa

Kakve god okolnosti bile moramo da zadržimo pozitivnu energiju, a ukoliko vam to ne polazi od ruke, poslužite se tehnikama koje će vam sigurno život učiniti lakši, a možda i lepšim.

1. Fokusirajte se na sadašnji trenutak

Živeti u sadašnjosti je najjači izvor vaše snage i energije! Ako razmišljate o budućnosti ili se stalno prisećate prošlosti, rasipate energiju koja vam je na raspolaganju u ovom momentu. Kada vam misli “odlete” iz trenutka zvanog SADA I OVDE, praktikujte tehniku opraštanja sebi i drugima, i pustite prošlost ili budućnost da budu tamo gde im je mesto. Smanjite svoje veze sa ovim nižim vibracionim energijama. Na taj način otvorićete svoje biće za osećaj magije i lepote života u sadašnjosti.

Kako da u 6 koraka napravite antistres svećnjak od narandže: prirodna dekoracija i miris (URADI SAM + FOTO)Kako da u 6 koraka napravite antistres svećnjak od narandže: prirodna dekoracija i miris (URADI SAM + FOTO)Svećnjak od narandže ulepšaće atmosferu a miris ove voćke smanjiće vaš nivo stresa.

2. Fokusirajte se na disanje

Kako biste odmah obukli “energetsku košulju”, jednostavno zatvorite oči i fokusirajte se na udisaje i izdisaje. Ova vežba vas povezuje sa centrom vaše duše i tela, opušta nervni sistem i podiže svest o tome da se nalazite u sadašnjem trenutku. Kada vam je fokus usmeren na disanje, postajete svesni svog uma, što vam pomaže da na jednostavan način prelazite sa jedne misli na drugu. Vežbajte redovno dok vaš um ne usvoji ovo kao najjednostavniju moguću radnju.

4. Fokusirajte se na inspirativne akcije

 Da li ste i vi svakodnevno u "multitasking" akcijama? Pokušavate da štiklirate sve obaveze sa spiska? Ponekad vam se čini da su liste sve duže, a vreme sve kraće. Kako ovo rešiti?

 Fokusom na nadahnutu akciju! Napravite prioritete i preduzmite ono što vam se u tom trenutku čini najvažnijim ili najzanimljivijim.

Kakve su ti misli, toliko ćeš dugo i živeti: evo šta nam skraćuje životni vekKakve su ti misli, toliko ćeš dugo i živeti: evo šta nam skraćuje životni vekOvaj problem ima sve više ljudi - evo koje misli nam skraćuju životni vek!

5. Fokusirajte se na sebe

Sami ste odgovorni za svoju energiju! Vaše vibracijsko stanje privlači iskustva koja su na istoj vibraciji kao i vi. Odvojite vreme da razmislite o svojim osećanjima. Postoji zabluda da ako osećaj nije pozitivan, najlakše ga je gurnuti "pod tepih". Ipak, da bi se postiglo duhovno uzdizanje, jedna od ključnih stvari je prihvatanje svih naših osećanja. Kada ste u stanju da shvatite zašto se neka loša emocija budi u vama, tada ćete moći i da je "otpustite" i vratite se u prirodno pozitivno stanje radosti i ljubavi.

Izvor: Stil 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.