Meditacija pred ogledalom od samo 20 minuta: kako da pobedite strah od poraza i neizvesnosti

Meditacija sa ogledalom za oslobađanje od stresa, straha i bolju šansu za uspeh!

Trenutno se ceo svet suočava sa velikim turbulencijama, naročito u poslovnom svetu. Sada je vreme da naučimo kako izgleda novo "normalno" poslovanje u izazovnim situacijama i ostanemo dosledni svojim ciljevima uprkos svim izazovima.

Biti poslovni lider u 2020. godini zaista je jedan od težih poduhvata. Pokušavate da se fokusirate na radne zadatke, a istovremeno treba da se prilagodite novom načinu rada i života, suočavate se sa raznim izazovima lično, a treba da rukovodite timom koji takođe prolazi kroz periode rizične neizvesnosti. Liderstvo tokom pandemije korona virusa zaista je nezavidan položaj u kojem je potrebno dosta truda, strpljenja, kreativnosti i velikih odluka.

KRATKA MEDITACIJA ZA ZDRAVLJE: 10 minuta svakog jutra - za isceljenje duše i telaKRATKA MEDITACIJA ZA ZDRAVLJE: 10 minuta svakog jutra - za isceljenje duše i telaKratka meditacija za zdravlje i isceljenje - svakog dan, samo 10 minuta!

Kako biste u ovom periodu efikasno funkacuionisali kao lider, prvo morate početi sa refleksijom u ogledalu. Najvažnije je da svaki lider prvenstveno razvije načine upravljanja sopstvenim pojačanim emocijama i stresom.

Sada, kada je vaćnije nego ikada donositi prave odluke i napraviti dobre poteze, važno je da kvalitetno upravljate emotivnim i mentalnim stanjem. To će doprineti jasnoći, kultivaciji ideja i konstruktivnoj interakciji. U okruženju negativnih vesti i naglih promena, sasvim je lako da nas preplavi osećaj straha, sumnje, nmeizvesnosti i straha od poraza. Baš ova osećanja nas sputavaju da rešite probleme na najefikasniji način.

Jedna od efikasnijih tehnika koja vam može pomoći da misli i emocije vratite ravnotežu, a osvežite fokus svakako je meditacija. Dokazano je da svakodnevna meditacija od 20 minuta dnevno pruža mentalnu jasnoću i svest koja traje tokom celog radnog dana.

Možete podesiti tajmer, udobno se smestiti na mirno i tiho mesto i započeti meditaciju. Isključite zvuk na telefonu i računaru, ovo je vreme samo za vas. Zatvorite oči i jednostavno dišite duboko. Neka stres, strahj i anksioznost izađu sa svakim vašim izdahom.

Ponavljajte postupak tokom 20 minuta, dopustite svojim mislima da dolaze i odlaze, a umu da se umiri. U početku će vaše misli biti bućne, ali vremenom će se pretvoriti u umerenu meditativnu melodiju.

1 jednostavna vežba pomaže da se oslobodite stresa, straha i uznemirenosti: radite je svakog dana i osetite olakšanje1 jednostavna vežba pomaže da se oslobodite stresa, straha i uznemirenosti: radite je svakog dana i osetite olakšanjeVežba disanja koja brzo pomaže da se oslobodite stresa i uznemirneosti. Radite je svakogd ana četiri puta po 5 minuta...

Takođe, možete kao alat pri meditaciji koristiti ogledalo. Smestite se udobno i gledajte svoj odraz u ogledalu. Otvoreno priznajte dok sebe gledate sve svoje strahove sa kojima se trenutno suočavate. Duboko dišite. Izgovorite naglas svoje planove i ideje dok posmatrate sebe u ogledalu. Duboko dišite. Na kraju, izgovorite nekoliko afirmativnih rečenica koje će vam pomoći da razmišljate pozitivno. Na primer:

  • Kontrolišem situaciju najbolje što umem.
  • Moje ideje donose pozitivne promene.
  • Prilagođavam se svakom izazovu i usmerava svoje ciljeve na dobar put u svakoj situaciji.
  • Prepreke su moja prilika za rast.
  • Radim najbolje što umem i očekuju me dobre promene.
  • Spreman/Spremna sam da prihavatim odgovornost.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.